Flyers Hijs juich Verschuren nov 18

18 november 201808:02

Saturday roundup: Herstel voor Eaters, Hijs wint bekertopper

Het was een goede avond voor Geleen. De ploeg won zelf met 6-2 van Leuven Chiefs in de Beneliga en door de bekerwinst van Den Haag in Heerenveen is de eerste plek in de bekercompetitie een feit voor de Limburgers.

UNIS Flyers Heerenveen - Cairox Hijs Hokij Den Haag

In de Nederlandse bekercompetitie vond zaterdagavond de topper tussen Heerenveen en Den Haag plaats. De thuisploeg begon sterk in Thialf en pakte in de eerste periode een 2-0 voorsprong. In de vijftiende minuut scoorde Flyers tweemaal via Trevor Hunt en Ronald Wurm. Hijs kwam halverwege de wedstrijd zelf op het scorebord door een powerplaygoal van Oliver Pataky.

Die stand bleef lang op het scorebord staan, waardoor de 2300 toeschouwers een boeiend ijshockeyduel kregen voorgeschoteld. Zeven minuten voor tijd kreeg Flyers in de vorm van een penalty shot een unieke kans om de wedstrijd te beslissen. Ronald Wurm miste echter het penalty shot.

Niet voor het eerst dit seizoen wist Den Haag in de slotminuut toe te slaan. Met Tomislav Hrelja al op de bank voor een extra veldsper, scoorde Raymond van der Schuit de gelijkmaker: 2-2.

In overtime duurde het niet lang alvorens Den Haag ook de winnende treffer produceerde. Mike Verschuren zorgde voor de beslissende goal.

Door deze uitslag zijn plek 1 en 2 nu vastgesteld in de bekercompetitie. Eaters eindigt als eerste, gevolgd door Flyers. Hijs kan nog derde worden als het beide resterende wedstrijden wint. Hijs speelt nog uit tegen Tilburg en Nijmegen. Devils bezit nu nog de derde plaats.

Foto's: Pieter-Jord Hovenga

Microz Eaters Geleen - Chiefs Leuven

Eaters herstelde zich in eigen huis knap van de zware tik in Nijmegen op vrijdagavond. De bezoekers uit Leuven kwamen wel op voorsprong in Glanerbrook. Na bijna zes minuten zorgden Gregor James voor de 0-1. Zeven minuten later zorgde Jord Smit voor de gelijkmaker waardoor beide ploegen met 1-1 weer richting de kleedkamer gingen.

Na iets meer dan een half uur spelen liep Leuven binnen Ă©Ă©n minuut tegen twee straffen op. Eaters profiteerde optimaal en scoorde tweemaal via Lukasz Bartak en Yan Turcotte.

In de derde periode bouwde Geleen de voorsprong verder uit met doelpunten van Lars van Sloun, opnieuw Bartak en Vadim Gyesbreghs. Adam Logozzo bepaalde de eindstand op 6-2. Daarmee blijft Geleen bovenin meedraaien met 9 punten uit 4 wedstrijden. Leuven staat op de tiende plek met 2 punten uit 5 wedstrijden.

Overige duels Beneliga

Picnic Amsterdam Tigers presenteerde vandaag de nieuwe hoofdsponsor maar Ahoud Devils Nijmegen verstoorde het feestje in de hoofdstad door met 3-6 te winnen. Nijmegen stond na een half uur al met 0-6 voor door goals van Levi Houkes, Rick Wijnen, Nick de Jong, Branden Eden, Rick van Haren en Ross John Reed. In de tweede helft van de wedstrijd scoorden Ivan Muso, Donny Pohlman en Connor Barrette de goals namens Amsterdam.

De topper Luik Bulldogs en ERA Renomar HYC Herentals was een waar doelpuntenfestijn. Luik won met 9-7 door onder andere twee goals van Yoren De Smet en Nick Rivait. Aan Herentalse kant noteerde Mitch Morgan een hattrick. Voor Herentals was dit het eerste verlies in de Beneliga dit seizoen. Het betekende ook de eerste winst voor Luik in de onderlinge duels nadat Herentals in de beker twee keer met 6-4 won.

Tenslotte boekte Mechelen Golden Sharks de tweede overwinning in de Beneliga. De ploeg won met 7-6 van Tilburg Trappers Toekomstteam. Trappers beschikte over enkele Oberliga-spelers zoals Reno de Hondt, Jonne de Bonth, Jordy Verkiel en goalie Ruud Leeuwesteijn. Adam Cech, Martin Vachal en Olivier Bouchard scoorden ieder tweemaal voor Mechelen dat in de derde periode driemaal scoorde nadat de tweede periode nog eindigde met een 4-4 stand. Jonne de Bonth had twee treffers namens Tilburg.