Tijgers schaafsma ingame

24 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Schaafsma: laatste seizoen

Alexander Schaafsma speelt nog één seizoen voor Amsterdam, daarna beëindigt de 32-jarige geboren Groninger zijn lange loopbaan in het Nederlandse ijshockey.

Dat meldt Amstel Tijgers in een persbericht. De besprekingen over een nieuw contract tussen Amsterdam en Schaafsma zijn derhalve succesvol verlopen. Eerder deze maand was er nog enige twijfel over het aanblijven van Schaafsma bij Amsterdam.

De op 28 februari 1974 in Groningen geboren ijshockeyer debuteerde al op zeer jeugdige leeftijd in de Eredivisie. In het seizoen 1990/91 werd hij voor het eerst ingezet door het toenmalige GIJS. In de jaren daarna vierde hij successen bij Rotterdam Panda's, Flame Guards Nijmegen en Heerenveen. Vanwege een schorsing maakte hij ook nog een uitstapje naar Grefrath in de Duitse eerste divisie. Schaafsma speelde vijf wereldkampioenschappen met Oranje.

In 1998 maakte hij de overstap naar het in de Eredivisie teruggekeerde Amsterdam, waar hij met een korte onderbreking enkele jaren geleden sindsdien actief is. De terugkeer van Schaafsma, die zowel als verdediger als aanvaller kan spelen, betekent een duidelijke versterking van de selectie van Amsterdam.