15 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Schema 'Challenge Cup'

Amsterdam Bulldogs neemt definitief niet deel aan de competitie die wordt gespeeld tijdens de 'Olympische break' van Oranje. De overige teams spelen de komende maand een volledige competitie om de nieuwe Challenge Cup.

Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde speelschema door de Nederlandse IJshockeybond. Dit betekent dat ijshockeyfans in Amsterdam komende weken zonder ijshockey komen te zitten. Wat er met de Amsterdamse spelers gebeurd die geen deel uitmaken van de selectie van bondscoach Theo van Gerwen is nog niet bekend.

Tijdens de komende maand bereidt Oranje zich voor op het Olympische kwalificatietoernooi in Polen. Dit betekent dat alle teams voorlopig zonder hun internationals zullen aantreden. Oranje reist onder meer af naar Finland tijdens de voorbereiding. Bij Tilburg Trappers neemt assistent-coach Rene de Hondt tijdens de afwezigheid van Van Gerwen de technische touwtjes in handen.

Tijdens de Challenge Cup wordt in vier weekeinden een complete competitie afgewerkt. Daarbij spelen Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Tilburg ieder vier thuiswedstrijden. Daarna volgt de strijd om de Coupe der Lage Landen, maar dan treden Amsterdam en alle internationals weer terug in de competitie. Tijdens de eerste ronde van de Coupe gelden de onderlinge Nederlandse wedstrijden tevens als terugronde van de bekercompetitie.