28 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Schema eindelijk definitief

De Nederlandse IJshockeybond heeft een nieuw schema bekendgemaakt voor het komende seizoen. Het openingsweekeinde blijft ongewijzigd, maar de rest van het schema is brandnieuw.

Eigenlijk was het competitieprogramma al afgelopen vrijdag bekendgemaakt. In de twee toen gepresenteerde schema's bleken echter verschillende fouten te zitten. Nu hoeft er nog slechts voor Ă©Ă©n wedstrijd een datum te worden gevonden, de thuiswedstrijd van Nijmegen tegen Den Haag in het kader van de Coupe der Lage Landen.

Ook ontbreekt nog steeds de tussencompetitie die door de verschillende clubs wordt gespeeld terwijl het Nederlands team zich voorbereidt voor de Olympische kwalificatie. Dit schema wordt op een later tijdstip vastgesteld.

De eerste ronde van de beker wordt tot zondag 17 oktober gespeeld. De volgende vier weekeinden ontbreken de internationals en wordt de 'tussencup' gespeeld. Op vrijdag 19 november begint dan de Coupe der Lage Landen tussen de Nederlandse teams en vier teams uit België (Deurne, Heist o/d Berg, Leuven, Turnhout). De eerste onderlinge wedstrijden tussen de Nederlandse clubs in de Coupe tellen tevens voor de bekercompetitie. Op 12 december zijn dan de vier deelnemers van het bekerweekeinde op 15 en 16 januari bekend.

Na de Coupe plaatsen de drie hoogst gerangschikte Nederlandse teams een enkele competitieronde voor de play-off-rangschiking. De nummers 4,5 en 6 spelen volgens eenzelfde schema voor de vierde plek in de play-offs. Deze ronde wordt in het weekeinde van 18, 19 en 20 februari gespeeld. Daarna volgen de halve finale en de finale om de landstitel die in een best-of-five wordt gespeeld. Tegen de tijd dat de landskampioen bekend is, is het inmiddels maart.