Nl willemse close

7 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Schema Oranje bekend

Het Nederlands team speelt op vrijdag 8 februari de eerste interland van het nieuwe seizoen. Tegenstander is Kroatië. In de dagen daarna staan nog ontmoetingen met Hongarije en Oekraïne op het programma.

Dat blijkt uit het voorlopige speelprogramma voor het vierlandentoernooi zoals dat van 8 tot en met 10 februari wordt gehouden in Tilburg. Het evenement is tevens de belangrijkste voorbereiding voor de selectie van bondscoach Tommie Hartogs op het wereldkampioenschap dit voorjaar in Oostenrijk. Nederland speelt op allerdrie de toernooidagen de tweede wedstrijd van de dag.

Het toernooi vindt plaats in de internationale break van de IIHF en maakt deel uit van een officieuze toernooicyclus onder de naam European Ice Hockey Challenge. Eerder organiseerde Nederland al soortgelijke vierlandentoernooien in Tilburg en Zoetermeer. Het EIHC-toernooi opent op vrijdag 8 februari met de wedstrijd tussen Oekraïne en Hongarije.

In Oekraïne treft de ploeg van Tom Hartogs een tegenstander die dit jaar moet proberen zijn plek op het hoogste niveau van het wereldijshockey terug te verdienen. Dat moet gebeuren tijdens het wereldkampioenschap Division I in Sapporo, Japan. Daar komen overigens ook de andere twee tegenstanders van Oranje in actie. Nederland speelt in de andere poule van het wereldkampioenschap.

Vrijdag 8 februari

17.00 Oekraïne - Hongarije
20.30 Kroatië - Nederland

Zaterdag 9 februari

17.00 Oekraïne - Kroatië
20.30 Hongarije - Nederland

Zondag 10 februari

12.30 Hongarije - Kroatië
16.00 Nederland - Oekraïne