14 oktober 200400:00

Door [email protected]

Schema tussencup komt

De Nederlandse IJshockeybond verwacht uiterlijk vrijdag het speelschema voor de tussencompetitie in de Eredivisie bekend te maken. De NIJB wachtte gisteren nog op definitieve informatie van Amsterdam of de ploeg wĂšl of niet wil meedraaien in de tussencup.

Dat stelt NIJB-directeur Henk Hille tegenover IJshockey.com. 'We willen het schema uiterlijk vrijdag bekendmaken. De clubs moeten het dit weekend natuurlijk aan hun fans kunnen presenteren', aldus Hille. Het gaat daarbij om het wedstrijdschema in de periode dat het Nederlands team zich voorbereid op het Olympische kwalificatietoernooi in Polen.

De onzekerheid over de deelname van Amsterdam heeft ervoor gezorgd dat het schema nog niet bekend is. De hoofdstedelijke landskampioen moest uiterlijk gisteren laten weten of de club wĂšl of geen team op de been kon brengen voor de tussencompetitie. 'De deadline lag vandaag (red: woensdag), maar ik heb nog niets van ze gehoord. We hebben schema's klaarliggen met Amsterdam en zonder Amsterdam.'

De naam van de nieuwe competitie is niet bekend. De competitie vult het gat tussen de eerste ronde van de bekercompetitie en de gecombineerde bekerronde/ronde Coupe der Lage Landen die eind november van start gaat.