Eaters kampioensfoto 260312

11 september 201219:20

Door Joep Meijsen

Schema van de competitie bekend

Met definitief Amsterdam als deelnemer heeft de NIJB het competitieschema vrijgegeven. De liga begint op 5 oktober om 20.00 uur met de wedstrijd tussen Friesland Flyers en Tilburg Trappers.

Datzelfde Flyers sluit op zondag 3 maart de competitie met een wedstrijd in Herentals. De competitieleider is erin geslaagd het aantal midweekse wedstrijden tot een minimum te beperken. Tot Nieuwjaarsdag staan er maar twee dinsdagavondwedstrijden op het schema, het betreft dan thuiswedstrijden van Geleen en Den Haag.

Laatstgenoemde ploeg speelt zijn eerste thuiswedstrijd pas op twaalf oktober, omdat in De Uithof pas relatief laat ijs ligt. De strijd om de Ron Bertelingschaal wordt daarom dit jaar in Zoetermeer gespeeld. Het schema loopt tot de dag voor Oudjaar door en wordt op woensdag 2 januari alweer vervolgd. Friesland Flyers heeft dan een thuiswedstrijd tegen Geleen op het vakantieschema staan

Opvallend is ook dat Tilburg Trappers rond die periode twee thuiswedstrijden speelt op zondagmiddag om drie uur. Dit heeft niets te maken met televisie-uitzendingen van Studio Sport, maar worden door Tilburg als een soort familiedagen gebruikt met extra activiteiten voor het hele gezin.

Het complete schema staat hier >>>