20 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

SchlappschĂŒsse 20/08

Het zit Doug Mason vooralsnog niet mee in de voorbereiding. De recentste oefenwedstrijd werd al na acht minuten afgeblazen. Dat en nog veel meer in een nieuwe editie van de DEL SclappschĂŒsse.

Keulen tegen DĂŒsseldorf geldt als een van de felste derbyÂs in de ijshockeywereld. Natuurlijk wel op een sportieve manier. Vorige week won DĂŒsseldorf in het hol van de leeuw al een oefenwedstrijd en ook de terugontmoeting aan de Brehmstrasse eindigde in het voordeel van de Metro Stars. Voor 5705 toeschouwers scoorden Kathan, Jörg en Kreutzer voor DĂŒsseldorf, terwijl bij Keulen alleen Traynor en McLlwain doel troffen.

Bondscoach Doug Mason wacht nog op het eerste doelpunt van zijn Iserlohn Roosters. De oefenwedstrijd tegen Frankfurt Lions leek daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. De pot werd echter al in de achtste minuut gestaakt omdat vanwege de hoeveelheid waterdamp op het ijs geen fatsoenlijke pot gespeeld kon worden. Iserlohn won de penaltyshots die daarna genomen werden. Zondag speelt Iserlohn thuis tegen Krefeld.

John Gruden keert terug in de NHL. De 35-jarige Amerikaanse verdediger tekende een contract bij de Frankfurt Lions. Eerder was hij actief voor de Eisbaren uit Berlijn, maar daarna werd hij door de Washington Capitals in de NHL opgepikt. Na slechts elf wedstrijden werd hij wegens een hersenschudding voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Afgelopen jaar kwam hij vanwege de lock-out niet in actie.

De Hannover Scorpions hebben een ware NHL-veteraan op proef. Het gaat om de 38-jarige Jeff Finley die in totaal 760 wedstrijden in de NHL op zijn naam bracht. De verdediger kwam de afgelopen jaren uit voor de St. Louis Blues. De speler heeft een clausule in zijn contract waardoor hij uiterlijk 31 augustus naar de NHL kan vertrekken.

Frankfurt Lions hebben een fikse tegenvaller moeten incasseren. De 24-jarige Michael Hackert heeft een contract getekend bij de Detroit Red Wings. De center kwam vorig jaar voor Frankfurt tot 20 doelpunten en 18 assists in 49 wedstrijden, tot hij door een blessure werd uitgeschakeld. Hackert wordt door de Red Wings voorlopig waarschijnlijk in de American Hockey League gestald.

Wedstrijden in de grensregio:

Zondag 21 augustus
18.00 Moskitos Essen  EV Duisburg
18.00 Iserlohn Roosters  Krefeld Pinguine
18.00 Ratinger Ice Aliens  Rostocker EC
18.30 DĂŒsseldorfer Metro Stars  Frankfurt Lions


Vrijdag 26 augustus
19.30 EV Duisburg - Krefeld Pinguine
20.00 Ratinger Ice Aliens  Noordamerikaanse selectie