11 april 201907:38

Second Season: de comeback van de Blue Jackets

De play-offs in de NHL zijn vannacht begonnen en op de eerste speeldag waren er meteen een paar absolute krakers. De Columbus Blue Jackets deden iets heel bijzonders, de St. Louis Blues kregen het witte leger stil en de Dallas Stars verrasten Nashville.

Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets

De Columbus Blue Jackets scoorden vier goals op rij om een 3-0 achterstand tegen Stanley Cup-favoriet Tampa Bay Lightning weg te werken en weg te schaatsen met de overwinning in de Amalie Arena. Seth Jones scoorde de winnende goal met nog iets meer dan vijf minuten te spelen.

Winnipeg Jets - St. Louis Blues

Ook in deze wedstrijd een comeback tegen een van de favorieten voor de winst dit seizoen. De Winnipeg Jets kwamen via Patrik Laine in de eerste periode op voorsprong voor hun traditioneel volledig in het wit uitgedoste publiek. David Perron zorgde echter vroeg in de derde periode voor de gelijkmaker, waarna voormalig Toronto Maple Leaf Tyler Bozak het stadion kort voor tijd stil kreeg, 1-2.

New York Islanders - Pittsburgh Penguins

De New York Islanders zijn terug in hun oude arena en voor het eerst sinds 1988 hebben zij het thuisvoordeel in een play-off-serie. In een luidruchtige arena incasseerde de ploeg een late gelijkmaker van de Pittsburgh Penguins. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd raakten de Islanders nog de paal, maar uiteindelijk moest de extra speeltijd de beslissing brengen. Josh Bailey scoorde binnen vijf minuten de 4-3 en zette de Islanders daarmee op 1-0 in de serie. Doelman Lehner maakte 41 saves.

Nashville Predators - Dallas Stars

De Nashville Predators zijn ook een team dat veel genoemd wordt als een mogelijke winnaar van de Stanley Cup, maar de ploeg verloor de eerste wedstrijd met 2-3 van de Dallas Stars. Miro Heiskanen, nieuwkomer in de liga, scoorde twee keer voor Dallas. Mats Zuccarello nam het winnende doelpunt voor zijn rekening.

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights

Joe Pavelski scoorde het eerste doelpunt van de Sharks met zijn hoofd en San Jose liep tegen de verliezende finalist van vorig jaar, Vegas Golden Knights, uiteindelijk uit naar een 5-2 overwinning. Evander Kane had een goal en een assist, net als Tomas Hertl.