Div allstars shirt 0910

18 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Selectie All-Stars bekend

De voorlopige selectie voor de all-star game is bekend. Den Haag is de hofleverancier. Ook kunnen vanaf nu gratis kaarten voor de wedstrijd worden gereserveerd.

Een aantal coaches in de eredivisie heeft zich beziggehouden met de selectie van de all-stars. Dit team bestaat louter uit imports die actief zijn in de eredivisie. Op zaterdag 6 februari vanaf acht uur speelt dit team in Eindhoven een oefenwedstrijd tegen het Nederlands team.

Deze ontmoeting staat in het teken van de voorbereiding van Oranje op het WK in Tilburg en het inzamelen van geld voor Inloophuis De Eik in Eindhoven. Dit is een inloophuis waar kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden zomaar binnen kunnen lopen als ze een luisterend oor nodig hebben. De Eik is op een steenworp afstand van de ijsbaan in Eindhoven gevestigd.

De toegang tot de wedstrijd is, mits gereserveerd, gratis, maar er zal dus wel om een vrijwillige bijdrage voor dit goede doel worden gevraagd. Ook zullen er ter plekke acties worden georganiseerd om nog meer geld in te zamelen. Zo is er een loterij waarbij onder meer passe-partouts voor het WK in Tilburg te winnen zijn. De eerste face-off gebeurt door de Olympische zwemkampioen Maarten van der Weijden.

Den Haag is met vijf spelers de hofleverancier voor de all-stars. Van de regerende landskampioen werden Tim Knudsen, Josh Mizerek, Victor Ignatiev, Brian Mullally, Mike Lalonde en Jan Bohac geselecteerd. Bekerfinalist Geleen en Tilburg leveren ieder vier spelers, te weten Sami Heinonen, Ziga Svete, David Burgess en Mike Forgie uit Limburg en Kory Scoran, David Cornacchia, Daryl Bat en Chris St. Jacques uit Brabant.

Nijmegen Devils mag Christian Boucher, Phil Aucoin en Nick Deschenes afvaardigen, terwijl vanuit Heerenveen John Gordon en Paul Vincent zijn opgenomen in het team. Eindhoven levert Yuri Kuzmenkov en Bohuslav Subr aan het team, terwijl namens Groningen Peter Cartwright en namens Amsterdam Francis Walker het team hebben gehaald.

De shirts van de all-stars worden na afloop van de wedstrijd geveild. Nadere informatie hierover volgt nog. De opbrengst van deze veiling gaat naar talentontwikkeling in Nederland. De hal in Eindhoven opent om 17.45 uur al de deuren. Voorafgaand aan de All Star Game worden namelijk de finales gehouden van de Stean Challenge, de skills-competitie van de Nederlandse IJshockeybond voor jeugdijshockeyers. Die finales beginnen om 18.00 uur.

Reserveer gratis kaarten voor de all star game >>>