7 januari 200500:00

Door Joep Meijsen

Selectie Oranje bekend

Het Nederlands ijshockeyteam vertrekt met een experimentele selectie naar het vierlandentoernooi in Letland. Doordat de Nederlandse goalies niet beschikbaar was, gaat Tomas Kalousek van Amsterdam mee als doelman.

De andere doelman in de selectie is Peter Seton van Den Haag. Seton maakte ook in het verleden regelmatig deel uit van de selectie van Oranje. Debutant in de selectie is verdediger Erik Tummers van Nijmegen, die zo een beloning ontvangt voor zijn sterke progressie in het afgelopen jaar en zijn goede competitiestart.

Andere verdedigers in de selectie zijn Nick Verbruggen, Rody Jacobs, Nick de Jong en Justin Bekkering. Verbruggen heeft de twee noodzakelijke seizoenen in de Nederlandse competitie afgerond en is daarmee dit jaar speelgerechtigd voor het Nederlands team.

Aanvallers in het team zijn Chad Euverman, Peter van Biezen, Marcel Kars, Doug Stienstra, Jamie Visser, Lambert Keulen, Jan-Jaap Natte, Lamonte Polet, Bob Teunissen, Bert van de Braak, Matt Korthuis, Marco Postma en Simon de Wit.

Het Nederlands team speelt een vierlandentoernooi in Ventspils in Letland, waar behoorlijk sterke tegenstanders wachten. Gastheer Letland speelt al jaren in de A-poule, wat ook geldt voor Oekraine. Ook Polen is een sterke tegenstander voor Oranje.