11 april 200500:00

Door Joep Meijsen

Selectie Oranje krimpt

Forwards Jan Jaap Natte en zijn afgevallen uit de selectie van bondscoach Doug Mason voor het komende wereldkampioenschap. Dat betekent dat de definitieve selectie voor het toernooi zo goed als rond is. Nog Ă©Ă©n aanvaller moet afvallen.

Dat is vandaag bekendgemaakt. Met het schrappen van de laatste aanvaller wordt nog gewacht in verband met lichte blessurezorgen rond twee spelers. Welke dat zijn is niet bekend. Jan Jaap Natte was vorig jaar in Noorwegen nog wel actief voor Oranje. Salomonson speelde afgelopen novembermee tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Nowy Targ.

Nederland heeftde doelmannen Phil Groeneveld en Ruud van der Holst op de spelerslijst voor het kampioenschap in eigen land gezet. Peter Seton wordt in reserve gehouden. Hij wordt aangemeld als doelman wanneer hier door blessures noodzaak toe ontstaat. Seton traint wel gewoon mee met Oranje.

De staf van Oranje is vooralsnog tevreden over de voorbereiding. Vooral de zege in de tweede wedstrijd tegen Hongarije stemt tot tevredenheid. De Hongaren schoten weliswaar 42 keer op het doel van Nederland, maar Phil Groeneveld stond zijn mannetje in die ontmoeting.

Nederland oefent komende vrijdag nog een keer tegen Roemenië. Diezelfde ploeg is komende zondag de eerste tegenstander van Oranje in het kampioenschap. De wedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt vijf euro.