Nederland U20 WK Estland cheer Oranje 12 2017

8 januari 201918:09

Door Joep Meijsen

Selectie U20 voor WK bekendgemaakt

Het Nederlands team U20 begint volgende week aan het wereldkampioenschap Division IIB in Zagreb. Inmiddels is de selectie voor dit toernooi bekendgemaakt.

Nederland neemt het in Zagreb op tegen Belgiƫ, Israƫl, Kroatiƫ, Mexico en Serviƫ. Als de U20 van Oranje het kampioenschap wint, promoveert de ploeg terug naar het niveau waar het vorig jaar uitkwam. Nederland degradeerde toen na een toernooi in het Schotse Dumfries. Het team staat onder leiding van Theo van Gerwen, met Will Zwarthoed als de assistent-bondscoach.

De selectie van de ploeg zit vol met spelers die regelmatig in actie komen in de Beneliga. Daarnaast hebben enkele van de jeugdinternationals uit Tilburg ervaring in de Oberliga. Een vijftal spelers speelt zijn wedstrijden buiten Nederland, een in Zweden en vier in de Verenigde Staten. Een van de opvallende onbrekende spelers is Ties van Soest, hij moet dit seizoen vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

De ploeg oefende gisteravond tegen het Beneliga-team van Tilburg Trappers. Die wedstrijd werd door Nederland met 6-2 gewonnen.

De selectie

Goal: Sander Kƶsters (Geleen), Jaimy Missler (Amsterdam)

Defense: Justin van Baarsen (Den Haag), Brent van de Boom (Tilburg), Floris van Elten (Tilburg), Bob Gerretsen (Zweden), Ninho Hessels (Tilburg), Diego Kleijssen (Tilburg), Ernesto Klem (Heerenveen), Levi Smeets (Geleen)

Forwards: Lance van Duin (Amsterdam), Martijn Geerligs (Amsterdam), Eef Gerritsen (Verenigde Staten), Delaney Hessels (Tilburg), Tijn Jacobs (Tilburg), Alexander Makarin (Verenigde Staten), Jay de Ruiter (Verenigde Staten), Paul van Sambeek (Geleen), Wouter Sars (Tilburg), Dennis Sikma (Heerenveen), Tobie Tjin-A-Ton (Verenigde Staten), Donovan de Zwart (Den Haag).

Archieffoto: Marco Spelten

Delen