Nl jacobs vspolen

2 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Selectie van Oranje bekend

Bondscoach Tommie Hartogs heeft zijn selectie voor het vierlandentoernooi volgende week in Tilburg bekendgemaakt. Het team telt weinig verrassingen, behalve de selectie van de Nederlandse-Canadees Marcel Bruinsma. Deze is eventueel pas over anderhalf jaar speelgerechtigd voor Oranje.

De wedstrijden in Tilburg worden niet gespeeld onder de regels van de IIHF, waardoor Bruinsma toch mee kan spelen met het Nederlands team. De spelers in Noord-Amerika, Diederick Hagemeijer en Mike Dalhuisen, ontbreken Ten opzichte van de selectie van het WK heeft Ian Meierdres de voorkeur gekregen boven Sjoerd Idzenga die mee ging naar China en is de clubloze Chad Euverman afwezig.

Met acht spelers is Tilburg Trappers hofleverancier, Amsterdam levert vier internationals, Nijmegen drie, Geleen en Den Haag ieder twee en Heerenveen alleen Marco Postma. Phil Groeneveld en Jamie Schaafsma komen over uit Italë en Marcel Kars uit Duitsland. Vooral Schaafsma draait een meer dan uitstekend seizoen in de hoogste Italiaanse liga dit seizoen.

Nederland speelt vrijdagavond om 20.30 uur tegen Kroatië, een dag later is Hongarije de tegenstander, terwijl op de slotdag om vier uur 's middags de wedstrijd tegen Oekraïne op het programma staat. Toegangsbewijzen zijn te koop aan de kassa. Een dagkaart voor volwassenen (twee wedstrijden) kost 12,50 euro, en vijf euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Een passepartout voor alle wedstrijden gaat dertig euro kosten. De NIJB heeft tevens een speciale aanbieding voor ijshockeyteams.

De selectie

Phil Groeneveld
Ian Meierdres
Casper Swart

Rody Jacobs
Nick de Jong
Max van Lieshout
Jordi van Oorschot
Erik Tummers
Bjorn Willemse
Simon de Wit

Peter van Biezen
Bert van den Braak
Dennis den Bokkel
Kevin Bruijsten
Marcel Bruinsma
Ivy van den Heuvel
Marcel Kars
Jan-Jaap Natte
Marco Postma
Akim Ramoul
Jamie Schaafsma
Bradley Smulders
Bob Teunissen