Nl jacobs vspolen

5 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Selectie voor China bekend

De selectie van Oranje voor het wereldkampioenschap in China is bekend. Veteraan Leo van den Thillart heeft inderdaad toegezegd met de nationale ploeg mee te willen, terwijl de bondscoaches Tommie Hartogs en Dave Livingston in totaal zeven debutanten hebben opgeroepen.

Het wereldkampioenschap in China begint op 15 april. Nederland opent het toernooi tegen Polen, dat als één van de toernooifavorieten geldt en sluit het wereldkampioenschap op 21 april af tegen gastland China. Het WK wordt gespeeld in de Chinese provinciestad Qiqihar.

Tommie Hartogs selecteerde drie goalies, naast Phil Groeneveld zijn dat Sjoerd Idzenga en Casper Swart. Dat betekent dat Tilburger Ian Meierdres naast selectie grijpt. In de defensie is de terugkeer van Leo van den Thillart het belangrijkste nieuws. Simon de Wit en Chad Euverman zijn als verdedigers geselecteerd. De defensie wordt gecompleteerd door Rody Jacobs, Erik Tummers, Jordy van Oorschot en Bjorn Willemse.

Het talent Mike Dalhuisen heeft eerder al afgezegd wegens play-off-verplichtingen. Uit de voorselectie zijn Justin Bekkering, Max van Lieshout, Nick Verbruggen en Nick de Jong om verschillende redenen afgevallen.

Aanvallend beschikt de bondscoach over Marcel Kars. De voormalige Amsterdam-speler is op tijd hersteld van zijn schouderoperatie om voor Oranje uit te kunnen komen. Kars speelde het afgelopen seizoen voor het tweede team van Bolzano in Italië. Afgevallen zijn Jan Jaap Natte en Lamonte Polet (afgezegd).

De selectie telt zeven Nederlandse-Canadezen. Landkampioen Trappers levert zes spelers, runner-up Heerenveen heeft drie spelers in de selectie, Amsterdam is goed voor vijf spelers, Nijmegen is goed voor drie spelers, evenals Geleen. Den Haag is de enige eredivisieclub zonder geselecteerden.

Voor Sjoerd Idzenga, Diederick Hagemeier, Ivy van de Heuvel, Akim Ramoul, Jamie Schaafsma, Matt Korthuis en Brad Smulders is het de eerste keer dat ze mee mogen naar een wereldkampioenschap.

Doel: Phil Groeneveld, Sjoerd Idzenga, Casper Swart

Defense: Chad Euverman, Rody Jacobs, Jordi van Oorschot, Erik Tummers, Leo van den Thillart, Bjorn Willemse, Simon de Wit.

Forwards: Peter van Biezen, Bert van de Braak, Kevin Bruijsten, Diederick Hagemeijer, Ivy van de Heuvel, Marcel Kars, Matt Korthuis, Marco Postma, Akim Ramoul, Jamie Schaafsma, Brad Smulders, Bob Teunissen, Casey Vanschagen.