NL smulders in actie

9 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Selectie voor WK bekend

De selectie voor het wereldkampioenschap in Oostenrijk is bekend. De selectie van de bondscoaches Tommie Hartogs en Dave Livingston kent weinig verrassingen.

De selectie telt 23 spelers, waaronder de derde doelman Ian Meierdres, die eventueel pas later wordt ingeschreven. Het team vertrekt vanavond om 21.00 uur in de richting van Innsbruck, waar de komende dagen getraind zal worden. Vrijdagmiddag reist de ploeg af naar Italië, waar een oefenwedstrijd wordt gespeeld.

Ten opzichte van de voorselectie is een handvol spelers afgevallen. Mike Dalhuisen en Mitch Bruijsten hebben play-off-verplichtingen in de VS en Glenn Bakx, Max van Lieshout, Reinier Staats, Rick Wijnen, Levi Houkes en Nardo Nagtzaam hebben vooral meegetraind met de selectie als leerervaring voor de toekomst. Het team telt daarmee met de persoon van Steve Mason slechts één WK-debutant.

Blessures
Vanwege blessures hebben Rody Jacobs en Marco Postma moeten afhaken, terwijl Akim Ramoul en Kevin Bruijsten om technisch/tactische redenen uit de selectie zijn gelaten. Laatstgenoemde was gisteravond de laatste afvaller, waarbij ook zijn lichte liesblessure een rol speelde in de ogen van de keuzeheren.

De laatste speler uit de voorselectie die niet meegaat is Jan Jaap Natte van Den Haag, die niet heeft gereageerd op zijn uitnodiging voor het Nederlands team en dus ook niet aan de trainingen heeft deelgenomen.

Terugkeer
Voor Doug Stienstra en Alexander Schaafsma betekent de selectie een terugkeer na enkele jaren buiten de nationale ploeg. Hans Kroon speelde voor het laatst in 2003 een WK. Zijn werklust waarbij hij weinig strafminuten nodig heeft, was een belangrijke reden om hem de voorkeur te geven boven andere jongens. Chad Euverman maakte tijdens de trainingen de afgelopen dagen een goede indruk.

De selectie

Goal
Phil Groeneveld (Bolzano, Italië),
Ian Meierdres (Tilburg)
Casper Swart (Nijmegen)

Defense
Chad Euverman (Canada)
Nick de Jong (Nijmegen)
Jordy van Oorschot (Amsterdam)
Alexander Schaafsma (Amsterdam)
Erik Tummers (Geleen)
Bjorn Willemse (Tilburg)
Simon de Wit (Tilburg)

Forwards
Peter van Biezen (Tilburg)
Bert van den Braak (Nijmegen)
Diedrick Hagemeijer (Tri-City, USA)
Ivy van den Heuvel (Amsterdam)
Marcel Kars (Deggendorf, Duitsland)
Matt Korthuis (Den Haag)
Hans Kroon (Heerenveen)
Steve Mason (Nipawin, Canada)
Jamie Schaafsma (Fassa, Italië)
Bradley Smulders (Amsterdam)
Doug Stienstra (Tilburg)
Casey van Schagen (Tilburg)
Bob Teunissen (Tilburg)

Begeleiders
Tommie Hartogs (coach),
David Livingston (co-coach)
Jack America (teammanager)
Bas Visser (teamarts)
Richard van Delft (fysiotherapeut)
Bert Simons (equipment manager)
Jeroen Zwaanswijk (equipment manager)