30 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

Senior blijft bij Wolves

Tristan Senior draagt het komende seizoen wederom het groen-geel van Den Haag. De snelle, wendbare aanvaller heeft zijn contract met Wolves met een jaar verlengd. Daarmee keert de clubtopscorer van Den Haag terug in de Uithof.

Met 21 goals en 22 assists in 29 wedstrijden eindigde Senior op de twintigste plaats van de nationale topscorerslijst. Deze cijfers zouden waarschijnlijk nog wat hoger zijn uitgevallen als de aanvaller geen oogkasbreuk had opgelopen tijdens het seizoen.

Senior is afkomstig van de University of Toronto. waar hij drie seizoenen speelde. De aanvaller maakte vooral in het begin van de competitie vorig jaar veel indruk op supporters. Met een uitstekende schaatstechniek en stickhandling wist hij makkelijk het net te vinden.

Den Haag is met de felbegeerde terugkeer van Senior weer een stap dichterbij de samenstelling van de selectie. Van de clubs in de Eredivisie is alleen Tilburg Trappers al wat verder. Eerder al trokken de Hagenezen een Canadese goalie, een OekraĂŻnse aanvaller en verderdiger Patrick Finnegan aan.