16 oktober 200400:00

Shut-out voor Casper Swart

Nijmegen Emperors doorbrak de ongeslagen status van Heerenveen Flyers met een 3-0 zege in het Nijmeegse Triavium. Doelman Casper Swart tekende voor zijn tweede shut-out van het seizoen, terwijl voor Nijmegen Huub Verdonschot, John Versteeg en Ryan Love tot scoren kwamen.

Nijmegen pakte na een doelpuntloze eerste periode na drie minuten in de tweede doorgang het initiatief. De 18-jarige aanvaller Huub Verdonschot scoorde zonder assistentie zijn eerste doelpunt van het seizoen en tevens zijn eerste treffer op het hoogste niveau in Nederland.

John Versteeg heeft in zijn lange loopbaan al talloze treffers gescoord. De afgelopen jaren was hij actief in Heerenveen en uitgerekend tegen zijn oude club wist hij enkele minuten na de openingstreffer het net te vinden. Van achteruit werd hij weggestuurd door Jim Nagle en beheerst scoorde hij door de benen van Marcel Nijland. Met zeven punten in vier wedstrijden is Versteeg vooralsnog de clubtopscorer.

De derde Nijmeegse treffer viel halverwege de derde periode toen de Canadees Ryan Love een voorzet van Bob Teunissen binnenschoot. Flyers drong in het restant van de wedstrijd nog wel aan, maar slaagde er niet in tot scoren te komen.

Door de zege pakt Nijmegen Emperors voorlopig onverwacht de kop in de bekercompetitie. De ploeg van hoofdcoach Alexander Jacobs sluit de eerste ronde van de beker voorlopig aankomende zondag om 19.00 uur af met de uitwedstrijd in Tilburg. Heerenveen kan zich zaterdag al van de nederlaag herstellen. Om half acht komt Den Haag Wolves op bezoek, dat vanavond de eerste zege van het seizoen boekte.