23 juli 200700:00

Door [email protected]

Simon verlengt bij Islanders

De New York Islanders hebben Chris Simon in de armen gesloten. De winger heeft een nieuw contract gekregen, ondanks zijn brute aanval op New York Rangers forward Ryan Hollweg vorig seizoen. Simon werd door de NHL voor 25 wedstrijden geschorst.

In maart van dit jaar ging het in de slotminuten van een stadsderby tussen de Islanders en Rangers helemaal fout. Een check van Hollweg op Simon zag er niet helemaal zuiver uit, maar de scheidsrechters lieten doorspelen. Simon besloot zelf zijn gram te halen en sloeg Hollweg met zijn stick vol in het gezicht.

De NHL bestrafte Simon direct met een schorsing van 25 wedstrijden, maar de Islanders lieten hem niet vallen. 'Chris is een old school speler die afgelopen seizoen alles gegeven heeft voor het team', zegt Islanders coach Ted Nolan. 'Hij heeft een belangrijke leiderschapsrol in ons team en dat zal hij ook komend seizoen hebben.'

GM Garth Snow zegt dat er geen twijfel was of Simon moest terugkeren. 'Onze club heeft unaniem besloten om Chris een nieuw contract aan te bieden. Hij is een uitstekende leider.'

De 35-jarige Simon won in 1996 met Colorado Avalanche de Stanley Cup. He heeft gespeeld voor Quebec, Colorado, Washington, Chicago, NY Rangers, Calgary en de NY Islanders. In 817 NHL-wedstrijden scoorde hij 153 goals en assisteerde op 176 andere treffers.

Met het nieuwe één-jarige contract kan Simon in totaal 800.000 dollar verdienen. Hij krijgt 475.000 dollar als vast bedrag en kan dat op basis van gespeelde wedstrijden met nog eens 325.000 dollar verhogen. Er staat nu nog een straf van vijf wedstrijden open.