Nijb logo

7 april 201615:48

Door Remco

Slechte dag voor nationale teams

Zowel de U18 als het Nationale Vrouwenteam verloren vandaag hun wedstrijden. Oranje U18 verloor met 5-2 van Groot-Brittanie en de vrouwen gingen met 1-3 onderuit tegen China.

armee is degradatie een reële optie voor beide teams. In het Roemeense Brasov leed Oranje U18 de derde nederlaag van het toernooi en wacht de ploeg van coach Josh Mizerek nog op de eerste punten. Ditmaal waren de Britten met 5-2 te sterk. Voor Nederland scoorden Tobie Tjin-a-Ton en Jonne de Bonth, beide goals vielen tijdens een powerplaysituatie. Goalie Tom Barendregt had 31 reddingen op 35 schoten, de laatste treffer voor de Britten was een empty netter.

Vrijdagmiddag speelt Oranje de vierde wedstrijd tegen Litouwen en op zondag wacht de ontmoeting met Kroatie. De Kroaten hebben ook nog geen punt behaald.

In het Italiaanse Asiago leed het Nationale Vrouwenteam een nederlaag tegen China. De Chinese ploeg had de eerste twee wedstrijden op het WK Division 1B verloren. Oranje kwam in de eerste periode via Savine Wielenga nog wel op een 1-0 voorsprong. Daarna ging het fout en wisten de Chinese vrouwen de wedstrijd in hun voordeel te keren en driemaal te scoren. Goalie Claudia van Leeuwen had 25 reddingen op 28 schoten.

De Oranjevrouwen staan daarmee nu op de laatste plek met twee punten. Kazachstan, Letland en China hebben allen drie punten en Kazachstand en Letland komen beiden nog in actie vandaag. Morgenmiddag om 13.30 uur wacht voor Oranje de belangrijke ontmoeting met Kazachstan. Aangezien Oranje de laatste wedstrijd tegen het sterke Letland moet spelen, lijkt de wedstrijd tegen Kazachstan cruciaal te worden.