18 december 200500:00

Slotfase vitaal in de liga

Het venijn zat zaterdag in de staart in de Nederlandse competitie. TJ Caig scoorde in overtime zijn 35e treffer van het seizoen om Nijmegen de winst te bezorgen tegen Den Haag. Tyler Palmiscno scoorde twee seconden voor het einde van de reguliere speeltijd de winnende goal tegen Geleen.

Nijmegen leek in Den Haag een makkelijk avond tegemoet te gaan. Twee powerplay-goals in de eerste tien minuten, van de sticks van TJ Caig en Harrie Verdonschot, bezorgden Nijmegen een mooie voorsprong. Voor Verdonschot was het zijn eerste treffer van het seizoen.

Den Haag kwam echter sterk uit de kleedkamer in de tweede periode en zette met drie goals in vijf minuten de wedstrijd op zijn kop. Eerst was het Ian Page die tot scoren kwam, gevolgd door Tristan Senior en Mark Persick. Andri Salomonson pikte twee assists op. In de derde periode maakte Tristan Senior zijn twaalfde doelpunt van het seizoen om de voorsprong zelfs op 4-2 te brengen.

Het venijn zat echter in de staart en de Nijmeegse aanvoerder Bob Teunissen zorgde ervoor. Twee straffen tegen Den Haag in de slotfase werden afgestraft met een treffer. Na vijf minuten spelen in de extra tijd was het TJ Caig die de winst naar Nijmegen bracht met zijn zesde 'game winning' goal van het seizoen. Eaters Geleen kwam in Heerenveen, waar bijna duizend mensen de weg naar Thialf hadden gevonden, in de slotfase van de eerste periode op voorsprong via Chad Euverman.

Halverwege de wedstrijd scoorde Anton Butochnov zijn veertiende goal van het seizoen om beide ploegen weer in evenwicht te brengen. In de slotperiode leek Heerenveen daarna het initiatief naar zich toe te trekken. Don Nichols en Tyler Palmiscno scoorden binnen een minuut ieder een keer. Een time out moest rust brengen voor de Eaters. Via Jamie Visser en Jason Silverthorn kwam de formatie van Andy Tenbult weer op gelijke hoogte, alleen om hun harten gebroken te zien worden door de goal van Tyler Palmiscno op 59.58 seconden.