24 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Slowaak vervangt Vernikov

Heerenveen Flyers neemt afscheid van de Oekrainse verdediger Stanislav Vernikov. Zijn vervanger is de Slowaak Kristian Simo, die tot nu toe dit seizoen voor de Black Devils Niederrhein speelde.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Black Devils Niederrhein is afkomstig uit Moers, niet ver van de Nederlandse grens. De ploeg speelt in de Regionalliga Nordrhein-Westfalen, het vierde niveau in Duitsland.

Vernikov was Ă©Ă©n van de eerste aanwinsten van Heerenveen afgelopen seizoen. Het afscheid werd echter onvermijdelijk toen bleek dat Vernikov geen werkvergunning kon krijgen in Nederland. Flyers schuift de schuld hiervoor voor een deel af op Eaters Geleen, de vorige club van Vernikov. De steviggebouwde verdediger zou nu weer in Duitsland gaan spelen.

Kristian Simo is op 15 mei 1980 geboren en speelde het grootste deel van zijn loopbaan in de tweede divisie in Slowakije. Moers is zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij was daar op proef tot en met deze maand, maar had net de technische leiding overtuigd dat hij het niveau in de Duitse liga goed aankon. Simio is met zeven goals en 24 assists in negentien wedstrijden de nummer drie op de topscorerslijst van de Black Devils. Hij liep tegen twintig strafminuten op.

Simo mag volgende week in de tweede wedstrijd in de halve finale-serie tegen Amsterdam al meedoen. Alle clubs in de Eredivisie mogen na de deadline nog een import inwisselen. Heerenveen heeft als eerste club gebruikgemaakt van dit recht.