20 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Slowaakse goalie Geleen

Eaters Geleen heeft een opvolger voor Bjorn Steijlen in huis gehaald. Het gaat om de 25-jarige Slowaak Stefan Patak, die de afgelopen jaren actief was in de Slowaakse tweede divisie.

Dat heeft Eaters Geleen bekendgemaakt. De afgelopen drie seizoenen was Patak aktief voor Polygon Prievidza, daarbij kwam hij afgelopen seizoen in 27 wedstrijden tot een save percentage van 0.910.

Patak werd op 15 juni 1980 geboren in de provinciestad Prievidza. De doelman maakte zijn seniorendebuut bij de lokale club, maar kwam daarna uit voor drie verschillende clubs, waaronder eentje in de tweede Tsjechische liga. Daarna keerde hij terug naar zijn geboorteplaats. Geleen is na Tsjechië de tweede buitenlandse stop voor Patak.

Andy Tenbult, coach van Ruijters Eaters: 'Van de vele goalies die we bekeken hebben was, gezien ons budget, Stefan Patak met afstand de beste goalie die beschikbaar was. Hij heeft vijf jaar op professioneel niveau in de op Ă©Ă©n na hoogste Slowaakse liga gespeeld en Ă©Ă©n seizoen in de Tsjechische eerste Liga. Een heel hoog niveau, vergeleken met ons land. Bovendien: Âtefan spreekt goed Engels en dat is gezien de samenstelling van ons nieuwe team alleen maar meegenomen.'

Volgens Geleen is Patak een snelle goalie met goede reflexen. De goalie is na Gary Zinck, Brad McDonald, Ryan Held en Rob Sich de vijfde nieuwe buitenlander bij de Limburgse eredivisionist.

Eaters opent het seizoen met een training in de week van 12 september. Voor zaterdag 17 en zondag 18 september staan dan de eerste oefenwedstrijden op het programma. Geleen gaat eerst op bezoek bij Leuven Chiefs, de nieuwe club van Bjorn Steijlen en ontvangt de volgende dag dezelfde tegenstand in Glanerbrook.