Devils smid jurryt close 1011

10 mei 201207:24

Door Joep Meijsen

Smid stapt over naar Flyers

International Jurryt Smid speelt het komende seizoen in Heerenveen. De 21-jarige verdediger tekende een contract voor één seizoen bij Friesland Flyers.

Dat meldt Flyers op de eigen website. Het wordt de derde club voor Smid in drie jaar. Afgelopen seizoen was hij in vijftig wedstrijden voor Den Haag goed voor drie goals en vier assists. Een jaar eerder pikte hij bij Nijmegen Devils twee goals en 13 assists mee. Bij Nijmegen wisselde Smid van de aanval naar de defensie, wat zijn loopbaan in een stroomversnelling bracht.

Een hersenschudding kostte Smid vorig jaar het wereldkampioenschap in Boedapest, maar afgelopen maand in het Poolse Krynica maakte hij wel zijn debuut tijdens een WK voor Oranje. Bij Flyers wordt Smid herenigd met Chris Eimers, met wie hij in het kampioensjaar bij Devils drie jaar geleden al een tijdje samenwerkte. Toen maakte Smid echter in december de overstap naar Amsterdam in de zoektocht naar meer ijstijd.

Smid is de eerste nieuwe aanwinst voor Heerenveen, dat eerder al de contracten van Sjoerd Idzenga, Martijn Oosterwijk, Jeroen van Olphen, Bert van den Braak en Brent Janssen verlengde.