Nl smulders schaats 0708

13 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Smulders tekent bij Devils

Nijmegen Devils heeft international Brad Smulders gestrikt. De 24-jarige Nederlandse Canadees was vorig jaar in dienst van Amsterdam de nummer negen op de nationale topscorerslijst.

Dat maakt Nijmegen bekend. In 37 wedstrijden pikte Smulders 25 goals en dertig assists mee. Smulders kwam al op jonge leeftijd naar Nederland en was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Heerenveen, Geleen en Amsterdam. Twee jaar geleden debuteerde hij met veel succes voor Oranje op het WK in China. Hij werd daar topscorer van het toernooi.

Smulders is afkomstig uit Sarnia in de Canadese provincie Ontario. Daar deed hij ervaring op in de OHL bij de Sarnia Sting en bij teams op lager jeugdniveau. Ook tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Oostenrijk was Smulders succesvol. Met een punt per wedstrijd was hij de gedeelde topscorer van de nationale ploeg tijdens dat toernooi.

Nijmegen gaat het het nieuwe seizoen in met een stevig vernieuwde selectie. Smulders is alweer de achttiende nieuwkomer voor de ploeg van Frank Gentges. Nijmegen opent het seizoen op 5 september in Ratingen, dat in de Duitse regionalliga uitkomt.