15 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Snelle forward voor Flyers

Heerenveen Flyers heeft de snelle forward Tyler Palmiscno vastgelegd. De 24-jarige aanvaller kwam de afgelopen vier jaar uit voor de University of North Dakota, een van de toonaangevende teams in de Amerikaanse universiteitscompetitie NCAA.

Palmiscno is na Don Nicols en Robert Starke de derde import voor de ploeg uit Friesland. De aanvaller heeft via zijn vader Tony een band met Heerenveen. Deze kwam eind jaren zeventig uit voor de toen bijna onverslaanbare Flyers.

Palmiscno speelde de afgelopen vier seizoenen 75 wedstrijden voor de Universiteit van North Dakota. In die tijd scoorde hij acht goals en kwam hij tot zes assists. Zijn sterke punten zijn de snelheid, zijn kracht bij de face-offs en zijn goede mentaliteit. Volgens zijn voormalige teamgenoot David Lundbohm vertellen de statistieken echter niet het hele verhaal. 'Tyler is een fantastische jongen voor het team die al heel lang heel hard werkt. Een groot deel van onze ploeg was erg jong en hij deed dingen voor ons in de kleedkamer, waar de buitenwereld geen zicht op heeft, maar die voor het team heel belangrijk waren', stelt hij in de regionale krant Grand Forks Herald.

Zijn wedstrijdmentaliteit wordt door alle betrokkenen dan ook geprezen. De speler heeft echter ook last gehad van veel blessureleed, waarmee zijn soms beperkte aantal wedstrijden per seizoen kan worden verklaard. Zo miste hij vorig seizoen tien wedstrijden met een hersenschudding en had hij ook in eerdere seizoenen veel fysieke problemen. Dat weerhield hem er niet van om gekozen te worden in het ALL WCHA Academic Team afgelopen seizoen.

Zijn prestaties waren ook afdoende om hem zijn eerste profcontract te bezorgen. Na afloop van het collegeseizoen tekende hij bij de Wichita Thunder van de Central Hockey League waar hij in drie play-offwedstrijden zijn eerste profassist op zijn naam bracht.