12 november 200400:00

Door [email protected]

Spanning duurt voort

Nijmegen en Geleen wisten wat ze moesten doen: winnen. En dat deden de ploegen met ruime cijfers. In Nijmegen versloegen de gastheren Tilburg met 9-6, terwijl Eaters in Den Haag de Wolves met 0-10 een gevoelige tik uitdeelden.

Met deze resultaten zijn er nog steeds drie teams in de running voor de Challenge Cup: Heerenveen, Geleen en Nijmegen. En deze ploegen spelen dit weekend alleen nog maar tegen elkaar.

Heerenveen heeft de sterkste kaarten in handen. De Flyers staan twee punten voor op de Emperors en Eaters, terwijl de ploeg een wedstrijd minder gespeeld heeft. Als de Friezen twee punten of meer halen uit de laatste twee wedstrijden, dan is de titel veilig gesteld. Op onderling resultaat legt Nijmegen het af tegen Geleen.

De Nijmegenaren deden in de Keizerstad vrijdag alles wat ze konden om in de race te blijven. Wesley Hendriks, Huub Verdonschot, Jim Nagle en John Versteeg waren ieder goed voor twee goals en twee assists. Aan Tilburgse kant werden de punten eerlijk verdeeld. Slechts twee veldspelers pakten geen enkel punt en Casey Vanschagen leverde de grootste bijdrage met twee goals en een assist.

De wedstrijd in het Triavium werd gekenmerkt door open, aanvallend spel. Beide ploegen wisten de counter veelvuldig optimaal te benutten en kwamen bij vlagen tot prachtig combinatiespel. Trappers pakte tot drie keer toe de leiding, maar even zo vaak kwamen de Emperors terug in de wedstrijd. In de tweede periode wist Tilburg een 4-2 achterstand binnen 80 seconden om te buigen in een 4-5 voorsprong.

Nijmegen nam laat in de tweede periode een definitieve voorsprong, toen Marc Visschers in een 5-tegen-3 powerplay de 6-5 binnenschot. Trappers scoorde via de onverwachte opgestelde Amsterdam-speler Maarten de Groot nog wel een doelpunt in de derde periode, maar zag Nijmegen uitlopen naar 9-6.

Nijmegen-verdediger Nick Verbruggen moest na een vechtpartij met een game misconduct het ijs verlaten. Aan Tilburgse kant mocht Mark Donders voor hetzelfde vergrijp gaan douchen. Tilburg-coach René de Hondt kreeg in de derde periode een game misconduct opgelegd voor het beledigen van de scheidsrechter.

In Den Haag moesten de Wolves een fikse nederlaag incasseren. Eaters Geleen was met 0-10 duidelijk te sterk voor de Hagenezen. De recent aangetrokken Jan Jaap Natte heeft nog geen indruk kunnen maken in de selectie van coach Danny Jurgens. Aan Geleense kant werden de doelpunten door negen verschillende spelers gescoord. Alleen Lambert Keulen scoorde twee maal. Verdere informatie ontbreekt op dit moment over deze wedstrijd.

De strijd om de Challenge Cup gaat morgen door in Heerenveen. Nijmegen Emperors komt dan op bezoek in een poging de strijd om de Cup gaande te houden. Heerenveen zal proberen de Cup veilig te stellen. De wedstrijd is via de site van Nijmegen Emperors via een live audiostream te volgen.