11 november 200400:00

Door [email protected]

Spanning in Challenge Cup

Het is spannend in de Challenge Cup. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben drie teams kans om eerste te eindigen in deze tussencompetitie. Heerenveen loopt vijf punten voor op Nijmegen en Geleen, maar komt beide teams dit weekend tegen.

De Flyers hebben het heft volledig in eigen hand. Als Heerenveen twee punten of meer uit de wedstrijden tegen Nijmegen en Geleen sleept, dan is de Friese ploeg niet meer in te halen en is de CC-titel veilig gesteld. Bij minder dan twee punten blijven Nijmegen en Geleen echter kans maken op de competitie-zege.

Emperors en Eaters moeten ieder minimaal vijf punten uit de twee weekendwedstrijden halen om gelijk te kunnen komen met Heerenveen. Op onderling resultaat wint Nijmegen bij gelijke punten in alle scenario's van Heerenveen. Geleen moet persé in reguliere speeltijd van Heerenveen winnen én een beter onderling doelsaldo vergaren om Flyers bij gelijke punten voor te blijven. Geleen wint op onderling resultaat altijd van Nijmegen.

Als de drie teams allen op 15 punten eindigen, dan bepalen de onderlinge doelsaldo's de winnaar. Als dat ook geen uitsluitsel geeft, dan bepaalt het totale doelsaldo de winnaar.

Om in de race om de titel te blijven zullen Nijmegen en Geleen vrijdagavond dus minimaal in overtime moeten winnen van hun tegenstanders. Nijmegen krijgt Tilburg Trappers op bezoek in het Triavium, terwijl Eaters Geleen naar Den Haag moet. Emperors won en verloor dit jaar al een keer uit in Tilburg. Eaters Geleen verloor in november in Den Haag, maar won afgelopen week met ruime cijfers thuis van de Wolves.