Trappers vs kemphanen 160210

21 februari 201000:00

Door Joep Meijsen

Speeldata play-offs duidelijk

De Nederlandse IJshockeybond heeft in overleg met de clubs het speelschema voor de kwartfinales van de play-offs vastgesteld. Omdat de ranglijst nog niet definitief is, zijn er twee schema's beschikbaar.

Als Tilburg op de derde plaats van de ranglijst eindigt opent de ploeg van Mark Pederson komende dinsdagavond thuis de best-of-three serie tegen Eindhoven. Op zaterdag 27 februari wordt dan in Eindhoven de returnwedstrijd gespeeld, met de eventuele beslissende ontmoeting op zondag terug in Tilburg.

De andere serie in dit scenario, Geleen tegen Heerenveen, opent woensdag 24 februari in Geleen, wordt op vrijdag 26 februari vervolgt in Heerenveen met een eventuele derde wedstrijd op zondag in Geleen.

Als vanavond blijkt dat Tilburg een plaatsje zakt op de ranglijst veranderen ook de series. Tilburg en Heerenveen staan dan komende dinsdagavond tegenover elkaar in Stappegoor. Die serie wordt op vrijdag vervolgt in Thialf met eventueel de beslissende ontmoeting weer op de zondag in Tilburg.

De andere kwartfinale gaat dan tussen Geleen en Eindhoven en zou op woensdag beginnen in Geleen. Op zaterdag spelt Eindhoven dan de thuiswedstrijd, terwijl een dag later indien noodzakelijk de derde wedstrijd wordt gespeeld.

Kwartfinale Tilburg-Eindhoven

Dinsdag 23-2 in Tilburg
Zaterdag 27-2 in Eindhoven
Indien nodig zondag 28-2 in Tilburg

Kwartfinale Geleen-Heerenveen

Woensdag 24-2 in Geleen
Vrijdag 26-2 in Heerenveen
Indien nodig zondag 28-2 in Geleen

Kwartfinale Tilburg-Heerenveen

Dinsdag 23-2 in Tilburg
Vrijdag 26-2 in Heerenveen
Indien nodig zondag 28-2 in Tilburg

Kwartfinale Geleen-Eindhoven

Woensdag 24-2 in Geleen
Zaterdag 27-2 in Eindhoven
Indien nodig zondag 28-2 in Geleen