26 september 200800:00

Door Remco

Speelschema Beker is bekend

De NIJB heeft het langverwachte speelschema voor de bekercompetitie gepubliceerd. De bekercompetitie start op vrijdag 3 oktober in Nijmegen met de wedstrijd tussen Nijmegen Devils en HYS Den Haag.

De negen deelnemende teams spelen een volledige competitie wat acht thuis- en uitwedstrijden oplevert. De beker start in het eerste weekend van oktober. Op vrijdagavond 3 oktober reist titelfavoriet Den Haag naar het compleet vernieuwde Nijmegen. Amstel Tijgers ontvangt op 4 oktober Eaters Geleen en Groningen Grizzlies begint die avond met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Eindhoven Kemphanen.

Om het eerste weekend af te sluiten worden op zondag 5 oktober maar liefst vier wedstrijden gespeeld. Eindhoven debuteert thuis tegen Heerenveen Flyers, regerend kampioen en bekerwinnaar Tilburg Trappers krijgt Nijmegen Devils op bezoek, Eaters Geleen speelt de eerste thuiswedstrijd tegen Groningen Grizzlies en tenslotte keert Utrecht Dragons terug op het hoogste niveau op de Vechtsebanen tegen Amstel Tijgers.

De laatste speelronde van de beker vind plaats in het weekend van 28/29/30 november. De bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de halve finales. Deze zullen in december op midweekse dagen worden gespeeld in een best-of-three variant. De bekerfinale staat gepland op woensdag 21 januari 2009. De bekerfinale zal ook dit seizoen weer in het stadion van Eindhoven worden gespeeld.

Het volledige speelschema van de bekercompetitie is te vinden op de website van de NIJB.

Het speelschema van de Eredivisie is nog niet bekend gemaakt. Wel maakte de NIJB eerder bekend dat de reguliere competitie in het weekeinde van 5 december zal beginnen. De competitie zal dit jaar worden gespeeld in een anderhalve competitie waarin teams elkaar drie keer tegenkomen.

De Ron Bertelingschaal wordt op 4 oktober in Heerenveen gespeeld en gaat tussen kampioen Tilburg en verliezend finalist Heerenveen.