5 september 200800:00

Door [email protected]

Spelers Edinburgh gestrand

Edinburgh Capitals zit met een enorm probleem. Door het faillisement van vliegtuigmaatschappij Zoom is vrijwel de hele achterhoede van het team gestrand in Noord-Amerika. Als er niet snel een oplossing komt, moeten de Capitals zaterdag het seizoen beginnen met een gedecimeerde ploeg.

Zeven van de beste spelers van Edinburgh zitten nog in Canada door het faillisement van Zoom, waaronder vrijwel alle verdedigers en importgoalie Michel Robinson. Het kan betekenen dat de 18-jarige goalie Mark McGill, die nog nooit op het hoogste niveau heeft gespeeld in Engeland, komend weekend vol aan de bak moet.

Maar de problemen houden niet op bij de opstelling. Ook een grote hoeveelheid sticks en uitrusting staat nog in Canada aan de grond. 'Zoom was een belangrijke sponsor', zegt Capitals directeur Doug Christiansen. 'We kregen gratis internationale vluchten en mochten zonder kosten extra bagage meenemen. De extra kosten die nu gemaakt moeten worden zijn niet begroot en zullen dus gedekt moeten worden door het vinden van een nieuwe sponsor.'

Vrijdagmorgen maakte GM Scott Neil bekend dat zeker drie verdedigers op tijd zullen zijn voor de eerste wedstrijd. Voor Adam Stefishen, Joe Dustin en Shawn Germain werd alternatief vervoer geregeld. Voor de rest wordt nog druk gezocht naar reismogelijkheden.

Edinburgh reist zaterdag naar Sheffield en ontvangt zondag Belfast. Beide andere teams hebben een uitgebreide voorbereiding achter de rug. 'We moeten komend weekend het beste er maar van zien te maken', aldus Neil.