NHL eric staal 0809

12 september 200800:00

Door [email protected]

Staal grootverdiener in NHL

De Carolina Hurricanes hebben center Eric Staal langer aan zich gebonden. De 23-jarige speler verlengde zijn contract met maar liefst zeven jaar. Met ruim acht miljoen dollar per seizoen wordt hij één van de best betaalde spelers in de NHL.

De familie Staal doet het goed in de NHL. Drie broers hebben het al geschopt tot de NHL terwijl het jongste broertje Jared Staal naam maakt in de OHL bij de Sudbury Wolves. Het zal een kwestie van tijd zijn alvorens ook hij zijn opwachting maakt op het hoogste niveau. Marc Staal is een gewaardeerde verdediger bij New York Rangers, terwijl Jordan Staal hoge ogen gooit bij de Pittsburgh Penguins achter Sidney Crosby en Evgeni Malkin.

De oudste broer, Eric, is het verst in zijn ontwikkeling en speelt momenteel bij de Carolina Hurricanes. Staal was de nummer twee draftpick in 2003, achter Marc-André Fleury, en wist in het seizoen 2005-06 met Carolina een Stanley Cup te veroveren. Bij de ‘Canes' heeft Staal nu 124 goals en 283 punten gescoord in 327 NHL wedstrijden.

‘Ik zie geen reden waarom er niet net zo over hem kan worden gesproken als Sidney Crosby en Evgeni Malkin, want hij is net zo goed', zegt Hurricanes captain Rod Brind'Amour. In de laatste vier seizoenen moest Eric Staal slechts één wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Het huidige contract van Eric Staal loopt aan het einde van het seizoen 2008-09 af, maar Carolina heeft het nu al met meerdere jaren verlengd. Staal tekent bij voor zeven jaar tegen een bedrag van maar liefst 57.75 miljoen dollar, een gemiddelde van 8.25 miljoen dollar per seizoen. ‘Ze weten dat ik graag hier ben en dat ik van de omgeving en organisatie houdt', aldus Staal.

> Bekijk hier een highlightreel van Eric Staal