Kemphanen luchinkin intro0910

14 september 200900:00

Door Joep Meijsen

Ster-Rus zegt Kemphanen af

De Russische aanvaller Sergei Luchinkin komt niet naar Eindhoven Kemphanen. De voormalige KHL-aanvaller maakt gebruik van een ontsnappingsclausule in zijn contract.

Vice-voorzitter Willem de Haan van Eindhoven is teleurgesteld. ‘Het is een behoorlijke aderlating, maar we hielden er toch al langer rekening mee. De clausule hield in dat Luchinkin onder het contract uit kon komen als hij voor het begin van het seizoen elders een betere aanbieding zou krijgen. Hij heeft ons vorige week laten weten dat dat is gebeurd', zegt hij in Eindhovens Dagblad.

De andere twee gecontracteerde spelers uit de voormalige Soviet-Unie komen wel gewoon. Het gaat daarbij om verdediger Yuri Kuzmenkov en aanvaller Sergei Chernyavsky. De spelers wachten in eigen land nog op de noodzakelijke papieren, maar de club hoopt ze op tijd hier te hebben voor het toernooi in eigen huis volgend weekeinde.

Kemphanen is volgens De Haan in onderhandeling met een 'gelijkwaardige vervanger' voor de Russische sterspeler. De oefencampagne verloopt voorlopig moeizaam voor de ambitieuze ploeg uit de Lichtstad. Afgelopen vrijdag werd met 9-2 verloren van Duisburg dat tegenwoordig uitkomt op het vierde niveau in Duitsland. Zaterdag werd thuis een 0-3 achterstand tegen het Belgische Leuven omgebogen in een zege. Ivy van den Heuvel scoorde twee keer, terwijl ook Robbert Maas en Tyler Hilbert tot scoren kwamen.