Flyers vs kemphanen 160110

17 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Sterk eindschot voor Flyers

Heerenveen Flyers keek tegen Eindhoven twee periodes lang tegen een achterstand aan, maar greep met een sterke eindsprint eindelijk weer de volle buit.

De terugkeer van Paul Vincent was vitaal bij de overwinning. De grote Amerikaan is de speler om wie alles draait in Heerenveen en die ervoor zorgt dat zijn teamgenoten beter gaan spelen. Vincent was betrokken bij drie van de vijf Heerenveense goals, waarvan hij er eentje door middel van een penaltyshot zelf scoorde.

Eindhoven was lang de bovenliggende partij in Thialf. Via de kleine Andrew Schembri kwam het team van Leo van den Thillart al in de eerste de beste powerplay op voorsprong. Omdat verdedigers John Gordon en Jeff Winchester in de slotfase van de openingsperiode doelpunten uitwisselden, mochten de Eindhovenaren met een voorsprong naar de kleedkamer.

Dat was ook na de tweede periode het geval. En ook deze twee goals vielen in de special situation. Paul Vincent converteerde eerst zijn penaltyshot, waarna Andrew Schembri op de powerplay zijn tweede van de avond voor zijn rekening nam. Het was de zesde goal in zeven wedstrijden sinds zijn komst naar de Lichtstad, waarvan hij de helft op de powerplay heeft gescoord.

De eindsprint van Heerenveen begon aan het eind van de tweede periode. Achter elkaar mochten Bob Teunissen en Andrew Schembri naar de strafbank, waardoor Flyers de laatste twintig minuten mocht beginnen met een dubbele powerplay. Jamie Visser zorgde voor de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd scoorde Andrey Levitin de game-winning goal, de zevende in de wedstrijd en de eerste waarbij beide teams vijf man op het ijs hadden staan.

Twee minuten later verzegelde Jamie Visser de winst met zijn tweede van de avond en zijn zeventiende van de lopende jaargang.