29 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Sterk slot voor Wolves

Jan-Jaap Natte bekroonde een comeback van Den Haag Wolves 35 seconden voor tijd met de winnende treffer tegen Nijmegen Emperors. Den Haag knokte in de slotperiode terug van een 2-5 achterstand om zo uitzicht te houden op het bekerweekeinde in Eindhoven.

Zo'n tweehonderd toeschouwers hadden hun weg gevonden naar De Uithof voor de ontmoeting. Zij zagen in de eerste periode dat Bob Teunissen en Frederik Edlund ervoor zorgden dat beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Via Sven Karlsson kwam Den Haag vroeg in de tweede doorgang op voorsprong, voordat Nijmegen keihard terugsloeg.

Bart van Roosmalen tekende voor de gelijkmaker, Bob Teunissen zette Emperors op voorsprong en via John Versteeg en Eric Hoogvliets leek Nijmegen een te ruime voorsprong te hebben genomen om de punten en daarmee kwalificatie voor het bekerweekeinde niet veilig te stellen.

Den Haag toonde echter veerkracht in de derde doorgang. Mighal Minarech, Jan-Jaap Natte (2) en Kristoff van den Broeck troffen doel, waardoor de punten alsnog in Den Haag bleven. Deze ploeg speelt nu dinsdagavond een cruciale wedstrijd tegen Tilburg Trappers. Als Den Haag ook deze ontmoeting in winst weet om te zetten, ligt de weg naar Eindhoven weer een stuk verder open. Nijmegen heeft nog altijd drie punten nodig om kwalificatie veilig te stellen.