Potm mar2008 stienstra

28 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Stienstra beste in maart

Doug Stienstra is de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month over maart. Hij ontving zijn prijs tijdens het wereldkampioenschap in Innsbruck.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het tweede seizoen op rij maandelijks de beste speler. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Daarmee valt de prijs voor de vierde keer dit seizoen in Tilburg. Eerder wonnen Darryl Bat, Brendan Bernakevitch en verdediger Bjorn Willemse de prijs. Tilburg Trappers won tijdens het voorbije seizoen zowel de Ron Berteling Schaal, de nationale beker als de landstitel.

Stienstra ontving zijn prijs vooral vanwege zijn sterke spel tijdens de finaleserie tegen Heerenveen, waarin hij algemeen werd gezien als de beste speler. In vier wedstrijden nam de Nederlandse Canadees zeven assists voor zijn rekening. Trappers won de best-of-five in vier ontmoetingen.

Stienstra bleef Oriel McHugh en Michael Nason van Heerenveen voor in de verkiezing. Ook zijn teamgenoot Mike Lalonde maakte indruk op de jury van IJshockey.com.