8 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Subr blijft in Amsterdam

De Tsjech Bohuslav Subr speelt het komende seizoen weer voor Amstel Tijgers. De aanvaller was afgelopen seizoen de nummer twee op de topscorerslijst bij Amsterdam. De ploeg van Ron Berteling is ook dichtbij het aantrekken van een eerste goalie.

Dat deelt de Amsterdamse club mee. Subr was vorig jaar goed voor 28 goals en 24 assists in 47 wedstrijden. Alleen Tommie Hartogs had meer punten in de hoofdstad. De Tsjech won vorig jaar de Coupe der Lage Landen met Amsterdam, bereikte de bekerfinale en de halve finale van de play-offs.

Subr debuteerde bij het begin van het vorige seizoen in Amsterdam. Hij kwam over van de Bergen Flyers uit Noorwegen. De 26-jarige Subr heeft ervaring in zowel Europa als Noord-Amerika. De winger speelde drie seizoenen OHL bij de Guelph Storm en versleet daarna in één seizoen East Coast Hockey League twee teams. Hij speelde 37 wedstrijden voor de Jackson Bandits en nog eens 12 wedstrijden voor de Pensacola Ica Pilots. Daarna speelde hij in 2002-03 in de Franse liga maar twaalf wedstrijden, maar verdeelde ook daar de wedstrijden over twee teams: Besançon en Brest.

Amsterdam maakte tevens bekend binnenkort met een mededeling te komen over de nieuwe eerste doelman. De ploeg trok Victor Boutrs-Girgis al eerder aan uit Utrecht, terwijl Yordan van Hoegee en Tomas Kalousek de club hebben verlaten.