Panters Turpijn solo 02 2018

22 juli 201908:33

Door Joep Meijsen

Summer Skate: Een stopper en twee verlengingen

In deze maandageditie van de Summer Skate aandacht voor het afscheid van Tony Demelinne, twee verlengingen in Zoetermeer, de ontwikkelingen in de Oberliga en de NHL en de stille zomer voor Daniel Sprong en de Anaheim Ducks. Daarnaast komt ook de opknapbeurt voor de Jaap Edenbaan aan bod.

Het grote ijshockeynieuws...

vanuit Nederland was afgelopen weekeinde natuurlijk het stoppen van Tony Demelinne als topijshockeyer. De pas 31-jarige aanvaller kan het ijshockey niet langer combineren met zijn gezin en werk. Flyers Live TV maakte een mooi afscheidsinterview met de 55-voudige international die kampioen werd met Amsterdam, Den Haag en Heerenveen. Bekijk het op de Facebook-pagina van IJshockey Nederland.

De eveneens 31-jarige...

Joy Turpijn speelt komend seizoen wel weer gewoon voor Zoetermeer Panters. De allrounder van de deelnemer aan de Beneliga verlengde zijn contract met een jaar. Turpijn speelde eerder onder meer in Den Haag, Amsterdam en Dordrecht, maar geldt al jaren als een belangrijk gezicht binnen het ijshockey in Zoetermeer en was vorig jaar in 24 wedstrijden goed voor 16 goals en 28 assists voor 44 punten.

Panters maakte tevens bekend dat...

Chris Toonen komend jaar weer uitkomt voor de club. De verdediger had een goal en vier assists vorig seizoen. De 24-jarige ijshockeyer komt uit de eigen jeugd van Zoetermeer en speelde nooit ergens anders.

Het vakblad Koude en Luchtbehandeling...

heeft een artikel over de renovatie van de vriesinstallatie in de Jaap Edenhal in Amsterdam. De operatie maakt deel uit van de uitgebreidere plannen om de ijsbaan in de hoofdstad te vergroten, moderniseren en verduurzamen, zoals de gemeenteraad heeft besloten. Daarmee zijn plannen voor het verplaatsen van de hal naar een andere locatie in de hoofdstad van de baan. Lees hier het hele verhaal >>>

Het deelnemersveld in de...

Oberliga is nog niet helemaal compleet. Het is nog altijd niet duidelijk of Sonthofen Bulls komend jaar wel of niet mag uitkomen in de Oberliga S√ľd. De club ontving geen licentie op basis van de ingeleverde stukken, maar de club ging hiertegen in beroep. Tot afgelopen vrijdag konden zowel de club als de Duitse ijshockeybond hun zienswijze aanleveren bij het zogenoemde Spielgericht. Op 27 juli wordt het oordeel van deze instantie bekendgemaakt.

Leipzig...

neemt komend jaar gewoon deel aan de competitie in de Oberliga Nord en verlengt het contract met de 21-jarige aanvaller Dimitri Komnik, die vorig jaar in 50 wedstrijden tot twintig punten kwam. Ligagenoot Saale Bulls Halle breidt de selectie uit met de 22-jarige Moritz Schug, die afgelopen jaar in Herne speelde. Schug, die op verschillende posities uit de voeten kan, speelde 54 wedstrijden voor Herner EV, waarin hij negen goals en tien assists oppikte.

Komende week krijgt Nederland...

weer te maken met een hittegolf. Toch begint het ijshockeyseizoen langzaam alweer te naderen, zeker in Duitsland waar de voorbereidingen op het nieuwe seizoen eerder beginnen dan in Nederland. Zo wordt in het weekeinde van 23 augustus al een ijshockeytoernooi gespeeld in Herne met Kassel Huiskies, Eispiraten Crimmitschau, Bad Nauheim en gastheer Herne als deelnemers. Op vrijdag worden vanaf 17.00 uur de eerste twee wedstrijden gespeeld, waarna op zaterdag vanaf 15.00 uur de verliezers en winnaars van de wedstrijden van vrijdag tegen elkaar spelen. Een week later wordt in Heerenveen natuurlijk al de tweede editie van de Thialf Ice Hockey Cup afgwerkt, met Tilburg Trappers als één van de vier deelnemers.

In Noord-Amerika..

moeten fans altijd wat langer wachten op het begin van het seizoen, de trainingskampen gaan pas in september open en het reguliere seizoen begint op 2 oktober en loopt tot 4 april. De bookmakers hebben hun voorspellingen voor het reguliere seizoen bekendgemaakt. Tampa Bay Lightning is de favoriet om de meeste punten te halen, waarbij de zogenoemde over/under is geplaatst op 108,5 punten. Vegas Golden Knights is de nummer twee met een verwachte score van 103,5 punten. Drie andere ploegen breken volgens de bookmakers door de grens van honder dpunten: Colorado Avalanche, Boston Bruins en Toronto Maple Leafs.

Goed nieuws zou er zijn...

voor de Calgary Flames. Volgens de lokale krant Calgary Herald zou er voorzichtige overeenstemming zijn tussen de lokale overheid en de Flames over een nieuwe ijshal als vervanging voor het Saddledome. De nieuwe hal zou ruimte moeten gaan bieden aan 18.000 toeschouwers en verder een enorme ondergrondse parkeergarage, ruimte voor winkels en restaurants alsmede een ijsbaan voor de gemeenschap moeten gaan bevatten. De kosten worden geschat op tussen de 550 en 600 miljoen dollar. Vandaag wordt er verder gesproken over de deal. Het Saddledome werd in 1983 geopend en speelde onder meer een belangrijke rol tijdens de Olympische Spelen in Calgary in 1988.

De Oilers en de Flames..

hebben probleemgevallen geruild eind vorige week. De Oilers hebben aanvaller Milan Lucic naar Calgary gestuurd in ruil voor aanvaller James Neal. De Oilers voegen hier een pick in de derde ronde van de draft in 2020 bij en nemen 12,5 procent van het salaris van Lucic voor hun rekening. Daarmee kost Lucic de Flames jaarlijks 5,25 miljoen dollar. Beide spelers hebben een slecht seizoen achter de rug en de hoop is dat ze in een nieuwe omgeving weer meer tot bloei komen. Beide spelers hebben nog een contract van vier jaar. De trade is de eerste belangrijke transactie van Ken Holland als nieuwe general manager van de Oilers.

Verdediger Jacob Trouba...

heeft volgens de media in Canada een contract van zeven jaar getekend bij de New York Rangers voor 8 miljoen dollar per seizoen. Trouba werd vorige maand door de Rangers aangetrokken vanuit Winnipeg in ruil voor een pick in de eerste ronde van de afgelopen draft en verdediger Neal Pionk. Trouba wilde graag in de Verenigde Staten spelen omdat zijn verloofde als arts wil gaan werken in de VS.

Sprongwatch

Daniel Sprong is alweer volop in training in voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de Anaheim Ducks. De website Pucks of a Feather neemt de ontwikkelingen bij de Ducks onder de loep, waarbij de club vermoedelijk veel meer gaat leunen op jonge spelers. Anaheim kocht het contract van voormalig steraanvaller Corey Perry uit, maar had verder tot nu toe een vrij stille zomer. Lees hier het hele artikel >>>