Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Summer Skate: Van Lijden, verlengingen en onwijs veel talent

Summer Skate: Van Lijden, verlengingen en onwijs veel talent

Het meeste ijs zit tijdens de voorzichtig startende zomervakanties in een beker of hoorntje, maar de ijshockeywereld staat nooit stil en voor je het weet zit die nare zomer er alweer op en begint het ijshockey weer. Kortom...tijd voor een zomerse Morning Skate om alle ontwikkelingen van de laatste periode weer op een rijtje te zetten. 

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Julian van Lijden

Het Nederlands team verliest vermoedelijk de diensten van Julian van Lijden. De aanvaller van Oranje verwacht komend seizoen als ijshockeyduitser aan de slag te kunnen en verlengde zijn contract in de Oberliga bij Preussen Berlin. Afgelopen jaar had hij in 41 wedstrijden in de Oberliga 42 punten gescoord met 16 doelpunten. Van Lijden speelde in de jeugd ook al enkele jaren in Duitsland.

Team USA

Overigens speelt Van Lijden op dit moment weer voor een ander land. Hij maakt deel uit van USA Eagles dat op dit moment om de Australian International Ice Hockey Cup speelt, een toernooi dat vooral in Sydney wordt gespeeld. Van Lijden speelde tot nu toe vier wedstrijden, waarin hij twee goals en vier assists voor zijn rekening nam. Het is de negende keer dat teams namens Canada en de VS, aangevuld met Europeanen, het tegen elkaar opnemen in Australië.

Clint Soer

Doelman Clint Soer blijft betrokken bij het ijshockey in Den Haag. Een heupblessure maakt het voor hem steeds lastiger om op hoog niveau te spelen, maar hij gaat zich in Den Haag bezighouden met het begeleiden van de jonge back-up Cas Neuman en kan eventueel in noodgevallen ook nog zelf in de bank plaatsnemen. Den Haag heeft voor het komend seizoen ook Fabian Schotel onder contract.

Bas Britstra

De 35-jarige verdediger Bas Britstra knoopt er nog een jaar aan vast in Den Haag. Britstra had vorig jaar in 29 wedstrijden twee goals en vier assists met twintig strafminuten en haalde met Den Haag zowel de finale om het landskampioenschap in Nederland als om de titel in de Beneliga.

De voorbereiding

Den Haag staat op 2 september voor het eerst op het ijs en opent de oefencampagne op 9 september in eigen huis tegen Neuss, dat uitkomt  op het vierde niveau in Duitsland. Een dag later gaat Den Haag op bezoek in Dinslaken. Op zondag 17 september wacht een uitwedstijd in Neuss en op zaterdag 23 september komt Dinslaken op bezoek. 

Teris Wright

Teris Wright speelt komend seizoen wederom voor Zoetermeer Panters. De aanvaller begint aan zijn derde seizoen in het shirt van Zoetermeer na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten. De 24-jarige aanvaller was in 21 wedstrijden vorig seizoen goed voor twee goals en zes assists met zestien strafminuten. 

Valentijn Scheffe

Nieuw in de selectie van Zoetermeer is forward Valentijn Scheffe, die vorig jaar nog in Den Bosch speelde. De 26-jarige aanvaller speelde vorig jaar zeventien wedstrijden in het shirt van de Bossche ploeg en scoorde vijf keer met vier assists en 45 strafminuten. Eerder was hij jarenlang actief voor Dordrecht Lions.

Cas Staps

Zoetermeer verlengde verder met aanvaller Cas Staps, die in 21 wedstrijden vorig jaar goed was voor twaalf goals en 24 assists. Daarmee was de 22-jarige forward de nummer twee op de topscorerslijst bij de formatie die speelt in het Silverdome achter de terugkerende Ludek Skop.

Thomas Borgman en Chris Toonen

Ook aanvaller Thomas Borgman en verdediger Chris Toonen blijven in het Silverdome. Borgman had negen goals en drie assists in 21 wedstrijden, terwijl Toonen goed was voor twee goals en vier assists in evenveel ontmoetingen.

Amsterdam

Het team van Amsterdam zal er in grote lijnen hetzelfde uitzien als afgelopen jaar, vertelt coach Frank Versteeg in een interview op de eigen website van Amstel Tijgers, al verwacht hij wel enkele nieuwe gezichten. 'Het is een team met gelouterde spelers die echt ervaring hebben en een aantal jongens die redelijk op leeftijd zijn, maar echt nog ontzettende goeie spelers zijn. Vooral in de aanval hebben wij onwijs veel talent rondrijden. De verdedigers is een wat lastiger verhaal. We hebben op dit moment 5. We moeten of 1 of 2 liefst rechtshandige verdedigers ergens vandaan halen, of een van de ervaren aanvallers achterin gaan zetten en misschien zelfs een jeugdspeler omhoog halen, mits deze goed genoeg is.'

Lukas Tambeur

De 18-jarige jeugdinternational Lukas Tambeur keert terug bij Leuven Chiefs. De aanvaller speelde afgelopen seizoen voor Viggbyholms in Zweden, vooral in het jeugdteam dat op J20 Elit-niveau uitkomt.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum