48929427526 6F53119E79 C

10 november 201922:46

Sunday Round-up: Flyers wint bij Hyc, Hijs te sterk voor Tilburg, nederlaag Luik

Heerenveen won de topper in Herentals, mede dankzij drie goals van Trevor Petersen. Den Haag haalde in Tilburg de dubbele cijfers en Luik verloor in eigen huis van Hamm.

Era Renomar Hyc Herentals - Unis Flyers Heerenveen 0-4

Drie goals van Trevor Petersen en een shutout voor Martijn Oosterwijk bezorgden Flyers de zege in de topper tegen Herentals. Ook Trevor Hunt kwam tot scoren tegen zijn oude club.

De ontmoeting bleef doelpuntloos tot halverwege de wedstrijd, maar daarna brak Heerenveen ook in hoog tempo door de defensie van Hyc heen. Binnen vier minuten lag de puck drie keer achter doelman Kevin van Looveren en had Heerenveen een beslissende voorsprong in de wedstrijd genomen.

In de herhaling van de finale van de Beneleague van vorig seizoen was het eerst Trevor Petersen die de score opende, anderhalve minuut later verdubbelde Hunt de Friese voorsprong en weer twintig seconden later scoorde Petersen zijn tweede treffer van de ontmoeting.

In de slotperiode nam Petersen nog een goal voor zijn rekening. Juha Kiiholma had drie assists in de wedstrijd. Met de winst zet Heerenveen zijn serie overwinningen in wedstrijden in competities in Nederland en België verder voort. Alleen in de Inter Region Cup moest de ploeg van Mike Nason een nederlaag slikken.

Komende vrijdag wacht Flyers in eigen huis de ontmoeting met Tilburg. Herentals heeft dan een uitwedstrijd tegen Neusser EV op het programma staan in de Inter Region Cup.

Tilburg Trappers - Cairox Hijs Hokij Den Haag 1-10

Den Haag haalde zondagmiddag voor de derde keer dit seizoen de dubbele cijfers tegen Tilburg. In Stappegoor werd het voor 85 toeschouwers 1-10. Jesse Gabrielle zette zijn goede start in dienst van Hijs voort met drie goals en een assist. Wesley de Bruijn scoorde de enige Tilburgse treffer.

Spannend was het eigenlijk nooit. Binnen twintig minuten stond Den Haag via goals van Doug Rose, Levi Boer en Stace van Bentem al met 0-3 voor. Nogmaals Boer, Gabrielle en Dani van Schilt verdubbelden in de tweede periode de score, terwijl Gabrielle in het slotstuk nog twee keer raakschoot en ook Alan van Bentem en nogmaals Stace van Bentem het net achter Brad van Ierland wist te vinden.

Vijf minuten voor tijd scoorde Wesley de Bruijn nog tegen de club waar de zestienjarige aanvaller vorig jaar zijn debuut maakte in de Beneliga. Trappers mag komende vrijdagavond naar Heerenveen, terwijl Den Haag als volgende uitdaging komende vrijdag een uitwedstrijd in Nijmegen op het programma heeft staan.

Archieffoto: Robert Bos

Luik Bulldogs - Hammer Eisbären 3-7

Luik Bulldogs verloor ook zijn derde wedstrijd in de Inter Region Cup. Kevin Thau scoorde vier keer in de 3-7 zege voor Hammer Eisbären, dat ook Oliver Kraft, Milan Svarc en Thomas Ehlert zag scoren. Luik kwam al na een minuut spelen op achterstand, sloot de eerste periode nog af met een 2-2 gelijke stand, maar Hamm scoorde drie keer in de openingsfase van de tweede periode om het duel in het eigen voordeel te beslissen. Alexandre Bremer, Jordan Paulus en Jessiko Bernard verzorgden de productie namens Luik.