Trappers suorainimie2 0809

6 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Suoraniemi tekent bij Eaters

Trappers-verdediger Niko Suoraniemi stapt over naar Eaters Geleen. De Fin tekende een overeenkomst voor één jaar bij de Limburgse eredivisionist.

Suoraniemi is een in Nederland werkende voormalige Finse jeugdinternational. Hij speelde voor Finland op het U18-WK in Slowakije. Zijn voornaamste ijshockeyopleiding kreeg hij in Zweden, waarna hij voor zijn komst naar Nederland in de Amerikaanse universiteitscompetitie speelde. De Fin ontwikkelde zich vorig jaar tot een publieksfavoriet in Stappegoor, maar kreeg geen nieuwe overeenkomst aangeboden.

De makkelijk schaatsende 25-jarige verdediger had afgelopen jaar negen goals en 21 assists in 56 wedstrijden voor Trappers. Hij liep tevens tegen 36 strafminuten op. Hij was daareme de nummer elf op de topscorerslijst van de onttroonde landskampioen. Suoraniemi is 1,75 groot en 85 kilo zwaar en schiet met links. De nieuwe Geleen-speler kwam naar Nederland om bij het chemische concern Sabic in Bergen op Zoom aan de slag te gaan.

Dit bedrijf heeft ook een vestiging in Sittard. Mogelijk krijgt de Fin overschrijving naar de Limburgse vestiging van zijn werkgever. Suoraniemi is de vierde verdediger in de selectie van coach Mike Pellegrims en treft bij zijn nieuwe werkgever de ook vanuit Tilburg overgestapte Jeffrey van Iersel en Dennis ten Bokkel. De Fin is de eerste van vijf spelers die Eaters-manager Huub Notten de komende weken gaat presenteren. Het seizoen voor Eaters begint op 19 september met een teampresentatie en een oefenwedstrijd.