17 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Swart en Novello bij Eaters

Eaters Geleen heeft de selectie uitgebreid met twee nieuwe goalies. De bij Nijmegen overbodige Casper Swart tekende bij de Limburgse eredivisionist. Daarnaast werd ook de 23-jarige Canadees Frank Novello aangetrokken, die vorig jaar voor de Jacksonville Barracuda's speelde.

Dat meldt dagblad De Limburger. Casper Swart verdrong afgelopen seizoen Kyle Nixon als eerste doelman bij Nijmegen en won met de formatie uit de Keizerstad de landstitel. Door een al langer sluimerend conflict besloot Nijmegen geen nieuwe overeenkomst te sluiten. Emperors gaat verder met het duo Kristoffer Martin en Marcel den Hartog.

Voor Swart wordt Geleen zijn derde club in Nederland. Eerder kwam hij al een jaar uit voor Amsterdam, waarmee hij toen de landstitel en de nationale beker won. De doelman uit Grave studeert in Nijmegen en zal dus gaan pendelen tussen Gelderland en Limburg.

Frank Novello is een goede bekende van de eind vorige week aangetrokken CJ McConnell. Beide spelers kwamen enkele jaren uit voor het American International College, terwijl het duo elkaar afgelopen winter weer tegenkwam bij de Jacksonville Barracudas in de Southern Professional Hockey League.

Novello, geboren in Sault Ste. Marie in Ontario, speelde de afgelopen twee jaar dertien profwedstrijden. In het seizoen 2004-05 kwam hij in twee wedstrijden uit voor de Danbury Thrashers in de United Hockey League, terwijl hij afgelopen seizoen elf keer het doel van de Barracudas verdedigde. Hij had daar een save percentage van .878.

Novello had in het college hockey een goede reputatie, vooral omdat hij veel speelminuten per seizoen aankon. Dit was vooral in zijn laatste seizoen daar noodzakelijk, nadat een andere goalie besloot het seizoen niet te spelen in college. Zijn jeugdopleiding kreeg Novello in de Northern Ontario Junior Hockey League, dezelfde liga waar CJ McConnell en Brian McGarry uit komen.

De selectie van Dave Hyrsky krijgt daarmee steeds meer vorm, waarbij ten opzichte van het vorige seizoen veel mutaties plaatsvinden. Van de imports van vorig seizoen keert vooralsnog geen speler terug. Het goalie-duo van afgelopen jaar werd gevormd door Kyle Stanton en Christiaan van Sloun, nadat eerder de Slowaak Stefan Patak werd weggestuurd door de toenmalige coach Andy Tenbult.