17 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Swart terug bij Nijmegen

Nijmegen Emperors en Casper Swart hebben de onderlinge problemen uitgepraat. De doelman keert vanavond terug in het doel bij Nijmegen in de thuiswedstrijd tegen Geleen.

Dat meldt het bestuur van Nijmegen Emperors in de nieuwsbrief die voor thuiswedstrijden naar fans wordt gestuurd. Casper Swart en het Nijmeegse bestuur waren de afgelopen dagen openlijk in een conflict verwikkeld. Dit leidde tot het op non-actief stellen van Swart, waardoor de doelman de wedstrijd tegen Amsterdam van afgelopen woensdag miste.

De afgelopen dagen zijn er door verschillende partijen bemiddelingspogingen gedaan. Schijnbaar hebben deze nu succes gehad. 'In enkele goede gesprekken tussen het bestuur van Emperors en goalie Casper Swart zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen. De kou is uit de lucht en Casper staat vanavond weer in het doel', schrijft het bestuur in de nieuwsbrief. Details van het compromis, dat onder meer om materialen draaide, zijn niet bekendgemaakt.

Nijmegen is verwikkeld in een strijd met Tilburg Trappers om de laatste plek in de play-offs. Emperors staat Ă©Ă©n punt voor op de formatie uit Brabant, maar de Tilburgers hebben nog een wedstrijd in de hand. Nijmegen speelt vanavond tegen Geleen, terwijl Trappers de Flyers uit Heerenveen ontmoet.

Het was niet voor het eerst dat het bestuur van Nijmegen voor korte tijd iemand op non-actief zette. Eerder gebeurde dat al met coach Alexander Jacobs. Deze werd enkele dagen later na druk vanuit de spelersgroep weer voor de groep gezet. Korte tijd later werd Jacobs alsnog definitief naar de zijlijn verwezen.