18 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Team Emperors krijgt vorm

De selectie van Nijmegen Emperors krijgt steeds meer vorm. Het jeugdige talent Timothy Gerritsen stapt over van Geleen naar Nijmegen, terwijl een aantal jongere spelers in de selectie het contract heeft verlengd.

Dat heeft Nijmegen Emperors bekendgemaakt. De 17-jarige Timothy Gerritsen is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Nijmegen. De afgelopen jaren speelde hij in de Eerste Divisie bij Eindhoven, in de jeugd bij de Krefeld Penguine in Duitsland en bij Eaters Geleen. Daar kreeg hij het afgelopen seizoen al veel ijstijd. Jeugdinternational Gerritsen geldt als een groot talent in het Nederlandse ijshockey.

Nijmegen Emperors maakt ook bekend dat Erik Tummers zijn contract heeft verlengd. De nieuwbakken international heeft zich de afgelopen twee seizoenen ontwikkeld tot een vaste waarde in de Nijmeegse ploeg. In Estland maakte hij zijn debuut tijdens een officieel kampioenschap. Ook aanvallers Huub en Harrie Verdonschot alsmede René Vugts zijn komend seizoen weer te zien in het Triavium.

Emperors schuift ook twee jeugdspelers door naar de selectie. Het gaat daarbij om Joni Cornelissen en TJ van Apeldoorn. Beide spelers zijn afkomstig uit de Nijmeegse jeugdselectie en maakten vorig seizoen al een aantal keren deel uit van de selectie, waarbij ze regelmatig ijstijd kregen.

Nijmegen maakt morgen nog enkele namen uit de selectie voor het komende seizoen bekend. Eerder werden al een nieuwe coach, drie Zweden en Bert van den Braak bekendgemaakt als nieuwkomers. Tijdens een persconferentie in het Triavium wordt bovendien de nieuwe hoofdsponsor van de club bekendgemaakt. Volgens een bericht in dagblad De Gelderlander betreft het de Hatulek Groep, die vorig jaar via dochteronderneming HatuGuard al als subsponsor op het shirt van de landskampioen stond.