#14 Jet Milders scoort de 1-2 — © Jesmer Doele

9 februari 202422:01

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

TeamNL ijshockey vrouwen winnen hun eerste oefenwedstrijd 1-3

Woman of the match: #4 Kayleigh Hamers

De oefencampagne tegen Oostenrijk vloeide voort uit de uitnodiging welke TeamNL ijshockey vrouwen kreeg toen de Oostenrijkse damens in Heerenveen op bezoek waren in hun voorbereiding op het WK in Shenzhen in China afgelopen augustus. Team NL wist tijdens de oefenwedstrijden in Thialf 1 te winnen en 1 werd verloren. Het blijven iedere keer close wedstrijden tegen Oostenrijk.

De wedstrijd begon met een vroege voorsprong voor het Oostenrijkse team, slechts 57 seconden in de eerste periode, toen Schall het eerste doelpunt scoorde waardoor de score 1-0 werd.

TeamNL antwoordde in de tweede periode met een gelijkmaker 1-1, gescoord door Bieke van Nes, met assists van Esther de Jong en Savine Wielenga op 28 minuten in de wedstrijd.

De beslissende goal viel in de derde periode, op 46 minuten en 43 seconden, toen Jet Milders met een hard schot het net vond voor TeamNL, met assists van Bieke van Nes en Maree Dijkema, waardoor de score 1-2 werd in het voordeel van TeamNL.

Het derde doelpunt was een emptynetter gescoord door Bobbi Strople.

We hadden een slow start en moesten elkaar echt weer even leren vinden. Iedereen komt van zijn eigen club en is de speelstijl toch anders. Bij TeamNL kiezen we voor discipline en hard werken en komt het resutaat. Dat zag je in de derde periode. Ik ben tevreden.