WK torun teunissen 160409

21 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Teunissen wordt een Kemphaan

Aanvaller Bob Teunissen vertrekt bij Tilburg Trappers. De aanvoerder van de nationale ploeg ondertekende een contract bij Eindhoven Kemphanen.

Dat meldt zijn oude club Tilburg Trappers in een persbericht. IJshockey.com heeft Eindhoven Kemphanen om bevestiging van het bericht gevraagd. De club wil vooralsnog geen commentaar geven op het nieuws en laat de berichtgeving voor rekening van Tilburg Trappers.

Eindhoven wordt de vierde club voor Teunissen. Eerder was hij jarenlang actief voor Nijmegen en één seizoen in Geleen. Het aantrekken van Teunissen past in het door Eindhoven Kemphanen verkondigde beleid om vooral met Nederlandse spelers te gaan werken. Bob Teunissen is de derde international die de overstap maakt vanuit een andere club. Eerder tekenden ook al Ivy van den Heuvel en Akim Ramoul bij de vorig jaar in de eredivisie teruggekeerde ploeg uit de Lichtstad.

Bob Teunissen speelde de afgelopen twee seizoenen een belangrijke rol bij Trappers. De 27-jarige center was afgelopen seizoen goed voor negentien goals en dertig assists. In het seizoen 2005-06 won hij na het landskampioenschap van Nijmegen Emperors de Frans Henrichs Bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler.

Eindhoven begon al vroeg met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Het trio Robbert Maas, Reinier Staats en Jeffrey Melissant werd al tijdens het seizoen vastgelegd. De club heeft ook imports Tyler Hilbert en Matt Anthony al gecontracteerd voor de komende jaargang.