Nl teunissen skate 1011

3 november 201113:29

Door Joep Meijsen

Teunissen zegt Oranje af

Captain Bob Teunissen is dit seizoen niet beschikbaar voor Oranje. De aanvoerder van het Nederlands team noemt werk en het komende vaderschap de redenen om dit seizoen niet uit te komen voor de nationale ploeg.

Dat meldt de site Kemphanenfan.nl naar aanleiding van een bericht in Eindhovens Dagblad. 'Ik heb bedankt omdat ik vader ga worden begin mei. Het WK is meestal in de laatste twee weken van april en ik wil niet het risico lopen om ook maar iets te missen. Je wordt maar een keer voor de eerste keer vader en dat is op dit moment het belangrijkste in mijn leven.'

Ook de omstandigheden op zijn werk spelen een rol. Door de bezuinigingen van de overheid gaat hij zijn aandacht daar ook meer op richten. 'IJshockey heeft al mijn hele leven boven school en werk gestaan, maar dat is nu voor een keer niet zo.' Het is geen definitief afscheid van Teunissen bij Oranje. Volgend seizoen stelt hij zich weer beschikbaar.

Nederland speelt volgend weekeinde een toernooi in Polen in voorbereiding op het WK dat daar ook plaatsheeft. Een selectie is nog niet gepubliceerd.