10 januari 200500:00

Door [email protected]

Thais hockey voor Azië

Greg Jones heeft geluk gehad. Heel veel geluk. De Canadese goalie had op tweede kerstdag een kop koffie gedronken op een strand in Thailand en stapte in zijn auto om landinwaarts te rijden. Op dat moment zag hij in zijn achteruitkijkspiegel een muur van water op het strand afkomen. Hij reed zo hard weg als hij maar kon.

Jones woont en werkt in de Thaise hoofdstad Bangkok. Toen hij later die dag terug ging naar het strand was alles weg. 'Er was echt niets meer over', zegt Jones. Met medewerkers van de Canadese ambassade hielp hij de dagen na de ramp vrijwillig bij het verzamelen en identificeren van lichamen.

Maar Jones wil meer doen. Samen met vrienden uit de lokale Office Bar Thai World Hockey League heeft hij een wedstrijd georganiseerd waarvan de opbrengsten naar de slachtoffers van de ramp gaan.

'De mensen in Thailand hebben onze hulp echt nodig', zegt Canadees Scott Murray. Murray is de captain van de Flying Farangs. 'Er zijn zoveel wezen, zoveel scholen zijn vernield, zoveel vissers zijn hun boten kwijt. We moeten iets doen.'

De spelers betalen om mee te kunnen spelen in de wedstrijd. Ook aan de toeschouwers zal een bijdrage worden gevraagd. Het team heeft de Canadese premier Paul Martin gevraagd om de eerste puck te gooien. Martin is aanstaande zondag op staatsbezoek in Bangkok.

Voor meer informatie over deze Thaise liga en voor het bestellen van kaartjes kunnen geinteresseerden terecht op http://www.leaguelineup.com/twhl.