Div teams 1112

20 december 201121:25

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 13

Een tjok-, maar dan ook tjokvolle editie van de Tuesday Round-up. Met nieuws over maar liefst twee Nederlandstalige ijshockeyboeken, een update van de prestaties van de Nederlandse college-boys in de Verenigde Staten, een prijs voor Tilburg Trappers en nog veel meer.

Het grote Nederlandse IJshockeyboek van auteur Udo Reinhold verschijnt definitief. Het boek wordt halverwege januari verwacht. Oorspronkelijk gold de doelstelling dat er eerst driehonderd boeken verkocht moesten zijn. Intussen heeft de auteur echter besloten dat het boek sowieso uitkomt. Bestellen kan nog steeds via het formulier van IJshockey.com.

Jarenlang verschijnt er in Nederland niets op het gebied van ijshockey, maar intussen is er ook een jeugdboek met de titel Pokerface, het debuut van auteur Buddy Tegenbosch, op komst. Het gaat over een getalenteerde 16-jarige ijshockeyer die een plek krijgt bij het eerste team, maar het daar niet makkelijk mee heeft. Eén ervaren speler neemt hem echter onder zijn hoede, maar introduceert hem ook in de wereld van het pokeren. Het boek moet komende zomer verschijnen. Opvallend is dat er nog gezocht wordt naar een covermodel, een ijshockeyer tussen de 13 en 19 jaar. Inschrijven kan via de site.

Voormalig Nijmegen-aanvaller Adam Krug heeft een nieuwe club. De forward gaat aan de slag bij Steaua Boekarest uit Roemenië. Krug was tot nu toe actief voor de Mississippi Surge in de SPHL, waar hij in 14 wedstrijden 15 punten op zijn naam bracht. In Boekarest komt hij zijn teamgenoot van vorig jaar Martin Persson tegen, evenals ex-Flyer Andrei Butochnov.

Het Heerenveense ijshockey gaat mogelijk verhuizen naar een andere locatie in de Friese plaats. Een stuurgroep heeft recent een nieuwbouwplan gepresenteerd voor een vernieuwd Thialf naast het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. Hoewel het hardschaatsen in de plannen de belangrijkste plaats inneemt, is er ook ruimte voor een nieuwe ijshockeyhal en een oefenbaan. Van de benodigde financiering van honderd miljoen euro is ongeveer de helft binnen. Het is nog niet zeker of er nieuwbouw van Thialf komt.

Flyers houdt ook een speciale kerstactie. Voor 20 euro kunnen toeschouwers drie wedstrijden bekijken, te beginnen met de ontmoeting op woensdag tegen Amsterdam. Ook de wedstrijden tegen Geleen op 23 december en Den Haag op 4 januari zijn bij de prijs inbegrepen. Jeugd tot 16 jaar betaald slechts 2,50 euro per wedstrijd. De kaarten zijn te koop aan de kassa van Thialf.

Tilburg Trappers is gekozen tot Tilburgse Sportploeg 2011. Voormalig Trappers-reporter en de huidige chef sport van Brabants Dagblad Martijn Storms reikte de prijs uit aan vice-voorzitter Mark van Kempen van Trappers. De concurrenten van Trappers waren lokale bowling- en raftingteams. Tilburg won de nationale beker en haalde in 2011 de finales om het landskampioenschap en de North Sea Cup.

De Stichting Top IJshockey Eindhoven organiseert van 2 tot 6 januari een Nieuwjaarskamp voor jeugdijshockeyers. De trainingen worden verzorgd door Tommie Hartogs en Paul Vincent en deelname aan het kamp kost honderd euro per persoon. Iedereen is welkom, ook van buiten Eindhoven.

Mike Dalhuisen en Quinnipiac Bobcats hebben intussen negentien wedstrijden gespeeld dit seizoen, waarvan er elf gewonnen werden, waaronder de laatste drie. Dalhuisen zelf speelde zestien wedstrijden en pikte een goal en vier assists, alsmede 48 strafminuten. Hij leidt zijn team in +/- met +8, wat betekent dat hij relatief veel vaker op het ijs staat als zijn ploeg scoort dan wanneer zijn team een goal tegen krijgt.

Mitch Bruijsten en de Alaska Anchorage Seawolves speelden tot nu toe veertien wedstrijden, waarvan er drie gewonnen werden. Inlcusief overige wedstrijden speelde Bruijsten tot nu toe dit seizoen zeventien wedstrijden waarin hij vijf goals en vier assists op zijn naam bracht. Daarmee is hij de nummer vier op de topscorerslijst van zijn ploeg.

Steve Mason en de Miami University Redhawks speelden tot nu toe twintig wedstrijden, waarvan er negen gewonnen werden. Nason persoonlijk kwam zes keer in actie voor de Redhawks en heeft tot nu toe dit seizoen één assist verzorgd. De aanvaller liep bovendien tegen één straf aan tot nu toe dit seizoen.

Nardo Nagzaam en Mercyhurst College speelden tot nu toe achttien wedstrijden dit seizoen, waarvan er acht gewonnen werden. Met vijf goals en acht assists is Nagtzaam tot nu toe de topscorer van zijn ploeg. De jonge aanvaller uit Nijmegen kwam in zestien wedstrijden in actie. Een van de vijf goals van Nagtzaam was de winnende goal in een wedstrijd.

Bill Horton van Leuven kwam niet in actie en blijft staan op 114 strafminuten. Daarmee blijft hij leider in het klassement van de Strafbankkoning. Jay Latulippe van Tilburg liep tegen zes strafminuten op deze week en is Horton nu tot op één minuut genaderd. Casey Vanschagen pikte twintig minuten op en passeert Tobias Kathan voor de derde plaats. Vanschagen staat op 104 minuten. Kathan blijft staan op 93.