Div teams 0910

2 februari 201000:00

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up week 19

De Round-up is weer terug op zijn gebruikelijke tijdstip. Met onder meer aandacht voor het vertrek van Brady Olsen bij Groningen, het laatste nieuws over de all star game, een succesvolle benefiet voor Haïti en de activiteiten in Utrecht die een comeback in de eredivisie mogelijk moeten maken.

De allstar-game in Eindhoven is zo goed als uitverkocht. Er waren maandagavond nog zo'n 135 kaarten beschikbaar. Eindhoven heeft de capaciteit voor de wedstrijd bovendien uitgebreid. Fans moeten hun reservering uitprinten en meenemen naar de wedstrijd. Op vertoon van de print wordt toegang verleend. Daarbij geldt dat er niet meer reserveringen worden uitgegeven dan er plaatsen zijn.

Brady Olsen is alweer weg bij Groningen. De Canadees tekende op de valreep van de internationale transferdeadline bij Bad Tölz in de Duitse Oberliga, dezelfde club die vorige week al Jozef Cierny aan zich bond. De transfer werd zondagavond vanuit Geleen rondgemaakt, nadat de eerdere transfer van de Slowaak Roman Tvrdon was afgeketst omdat de speler bij nader inzien geen trek had. Olsen kwam halverwege oktober naar Groningen en had 14 goals en 17 assists in 25 wedstrijden.

De komst van Jozef Cierny werkte voor het laaggeklasserde Bad Tölz afgelopen weekeinde als een elixer. In zijn debuutwedstrijd, tegen het Dortmund van Frank Gentges werd direct een punt gepakt, waarna de volgende twee wedstrijden werden gewonnen, waardoor een reeks van negen nederlagen op rij werd doorbroken met twee overwinningen. Cierny scoorde in drie wedstrijden voor de Löwen twee keer en nam zes assists voor zijn rekening.

De actie van Enschede Lions voor de activiteiten van de Stichting Wereldkinderen in Haïti is een groot succes geworden. Het benefiet ijshockeytoernooi op de IJsbaan Twente heeft 26.000 euro opgebracht. Een groot deel daarvan werd opgebracht door de 22 deelnemende teams, die ieder voor 500 euro gesponsord werden door een bedrijf. Daarnaast doneerde de ijsbaan de helft van de entreegelden en schonk de gemeente Enschede tienduizend euro. Een loterij en een sponsortoertocht voor kinderen zorgden voor de rest van het geld.

Het was beroemd bezoek afgelopen weekeinde voor de Nederlandse competitie. Kurt Russell en Goldie Hawn kwamen over om hun zoon Wyatt te zien spelen. Kurt, die ooit ijshockeycoach Herb Brooks speelde in de speelfilm Miracle, had direct ook zijn mening klaar. ‘ Deze ploeg komt een linie tekort, dat is duidelijk te zien. De tegenstander was veel creatiever. Maar het algehele niveau valt me wat tegen', zei hij na afloop van de wedstrijd tegen Tilburg.

Over Groningen was hij een stuk positiever. ‘Wyatt heeft ons al zoveel over Groningen verteld en over de mensen die hij hier heeft ontmoet. Hij heeft het heel erg naar zijn zin. We wilden dit met eigen ogen zien. Eerlijk waar: Groningen is een prachtige stad.We hebben ons prima vermaakt.Hier wonen geweldige mensen.' Een dag later trokken de beroemde ouders in Geleen ook de aandacht van het programma RTL Boulevard.

Het Nederlandse ijshockey maakte afgelopen weekeinde zijn langverwachte rentree op de Nederlandse televisie. De nog amper gepromote uitzending trok zaterdagmiddag op RTL 7 dertigduizend kijkers. De herhaling op zondagochtend trok nog eens achtduizend kijkers. Het programma werd gesponsord door Eru Prestige en de Sponsorbingo Loterij. De uitzendingen op SBS trokken tussen de zestig- en tachtigduizend kijkers.

Utrecht Dragons trok zich afgelopen najaar op het laatste moment terug uit de eredivisie. Sindsdien wordt gewerkt aan een comeback. Op 20 februari staat rond de thuiswedstrijd tegen Eindhoven en speciale avond op het programma om publiek en potenti&eueuml;le geldschieters warm te maken voor een comeback op het hoogste niveau.

Uitspraken van doelman Wouter Leenen van Utrecht in het AD/Utrechts Nieuwsblad zijn op dat vlak helemaal verkeerd gevallen. In een interview stelde hij dat geen speler van het eerste divisieteam nog terug zou willen naar de eredivisie onder beoogd coach Frank Versteeg. Ook stelde hij dat veel spelers nog geld tegoed hebben. Volgens voorzitter John Gerritsen van de profstichting is dat niet waar. ‘Iedereen heeft zijn geld gehad.'

De Leeuwarder Courant heeft contact gehad met oud-Amsterdam-speler Corky de Graauw. De voormalige aanvaller heeft een zelfgebouwde golfbaan van negen holes in Pickering, Ontario. Hij is ergens blij dat Nederland niet meedoet in Vancouver. ‘Als Nederland ook zou meedoen, had ik het moeilijk gehad. Nu kan ik rustig voor Canada juichen', zegt de oud speler van Oranje tijdens de spelen van Lake Placid.